dinsdag 14 juni 2011

Pride Barcelona 2011

Voor het derde opeenvolgende jaar wordt Pride Barcelona georganiseerd, het grootste festival voor homo’s, lesbiennes, bi- en transseksuelen aan de Middellandse Zee. Dertig organisaties en bedrijven slaan de handen in elkaar om gedurende tien dagen culturele, sportieve en feestelijke activiteiten op touw te zetten en zo de openheid en diversiteit van Barcelona en de rest van Catalonië te tonen. Pride Barcelona 2011 vindt plaats van 18 tot en met 28 juni.

Pride Barcelona 2011
Hoogtepunt van het festival is de optocht die op zondag 26 juni om 18u vertrekt vanaf Plaça de Universitat en via de Carrer de Sepúlveda tot aan de Plaça de Espanya leidt. Hieraan nemen talrijke groepen, artiesten en praalwagens deel. Rond 20u komt de stoet aan op de Avinguda Maria Cristina, vlakbij de Fontein van Montjuïc waar aansluitend een groot feest wordt georganiseerd met diverse optredens.

Je kunt daar ook de Village bezoeken, een zone met stands van verenigingen en handelszaken, restaurants en bars en een kinderspeelhoek. Bijzondere evenementen zijn er onder andere het Miss Drag Queen Gala en de Hoge Hakken Loopwedstrijd. De Village is het hele weekend geopend, van zaterdag 25 juni ’s morgens tot zondagnacht 26 juni. Naar schatting 150.000 personen zullen de Village bezoeken.

Tijdens Pride Barcelona 2011 worden typische Catalaanse culturele activiteiten in de kijker gezet. Zo zal aan het begin van de optocht ondermeer een groep castellers een voorstelling geven. In samenwerking met de sportvereniging Panteres Grogues worden er tijdens Pride Barcelona ook diverse sportieve evenementen georganiseerd zoals een fietstocht, basketbalwedstrijden, rolschaatsactiviteiten en een demonstratie synchroonzwemmen.

Op vrijdag 24 juni wordt in het pretpark Tibidabo een speciale Pride-dag gehouden. Vorig jaar kwamen er meer dan 1.000 personen naar het pretpark om op een bijzondere manier te genieten van het pretpark en de prachtige omgeving. Op zaterdagavond 25 juni vindt op de Avinguda Maria Cristina dan nog een grootse schuimparty plaats waar onder begeleiding van diverse gast-DJ’s verkoeling wordt bezorgd door middel van honderden liters schuim.

Voor een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten tijdens het festival verwijs ik graag door naar de website van Pride Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten