donderdag 14 april 2011

Dinosauriërs kijken in CosmoCaixa

Tot januari 2012 kun je in het wetenschapsmuseum CosmoCaixa te Barcelona gaan kijken naar de tentoonstelling “Dinosauriërs. Schatten uit de Gobi woestijn”. Deze expositie presenteert 43 originele dinosaurusfossielen uit het late Krijttijdperk. De bijzonder goed bewaarde fossielen werden ontdekt in Mongolië tijdens de eerste opgravingen van de Amerikaanse verkenner Roy Chapman Andrews in de jaren 20 van de vorige eeuw en de daaropvolgende expedities.

Dinosauriërs CosmoCaixa
Pronkstukken van de tentoonstelling zijn twee volledige skeletten van de Tarbosaurus bataar, één van de grootste dinosauriërs die er ooit hebben rondgelopen. Daarnaast zijn er ondermeer te bezichtigen: de 3 meter hoge skeletten van jonge Hadrosaurus en Protoceratops, de enige Oviraptor embryo ter wereld en de schedel van een Velociraptor.

CosmoCaixa is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 20 uur. Tijdens de zomer is het museum ook op maandag toegankelijk. Elke eerste zondag van de maand is de toegang gratis. Meer informatie over de toegangsprijzen en speciale activiteiten die er regelmatig worden georganiseerd kun je lezen op de website van CosmoCaixa Barcelona.

Dit wetenschapsmuseum bevindt zich aan de Carrer de Teodor Roviralta 47-51. Je kunt er heen per bus of met de lokale trein. Als je met de auto komt, mag je bij aankoop van een toegangsticket 2 uur gratis parkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten