dinsdag 26 april 2011

Barcelona Card biedt vele kortingen en voordelen

In dit blog komen regelmatig combitickets aan bod waarmee je tegen een voordelige prijs diverse bezienswaardigheden en/of musea in Barcelona kunt bezoeken. Deze keer stel ik de Barcelona Card voor. Hiermee kun je niet alleen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, je krijgt er bovendien een heleboel kortingsbonnen bij. Een Barcelona Card kun je kopen voor 2, 3, 4, of 5 opeenvolgende dagen.

Barcelona Card
In de eerste plaats kun je met dit voordeelticket gratis en onbeperkt het openbaar vervoer op in het centrum van de stad, met name de metro, de stadsbussen, de plaatselijke treinen, de tram en de trein naar de luchthaven El Prat. In de tweede plaats krijg je korting op de toegang tot musea, culturele activiteiten, evenementen, winkels, restaurants, enz. De waarde van deze kortingsbonnen is zo een 240 euro.

Bovendien heb je gratis toegang tot: Las Golondrinas, CosmoCaixa, de Torre de Collserola, het Standbeeld van Columbus, het Circuit de Catalunya, de Botanische Tuin, het Casino van Barcelona, het Chocolademuseum, het Olympisch en Sportmuseum, het Muziekmuseum, het Nationaal Museum van Catalaanse Kunst, het Museum van het Catalaanse Modernisme, Disseny Hub Barcelona, het Barbier-Muller Museum van Precolumbiaanse Kunst, het Keramiekmuseum, het Etnologisch Museum, het Historisch Museum van de stad Barcelona en het Klooster van Pedralbes.

Bij de aankoop van een Barcelona Card krijg je ook een drietalige gids (in Spaans-Catalaans-Engels of Frans-Duits-Italiaans). Die bevat informatie over de kortingen en gratis toegangstickets, toeristische uitleg over Barcelona, een stadsplan en een kaart van het metronetwerk.

De tarieven voor dit combiticket zijn momenteel als volgt:

- 2 dagen (volwassene) 27,50 euro
- 2 dagen (4-12 jaar) 23,50 euro
- 3 dagen (volwassene) 33,50 euro
- 3 dagen (4-12 jaar) 28,50 euro
- 4 dagen (volwassene) 38,00 euro
- 4 dagen (4-12 jaar) 31,00 euro
- 5 dagen (volwassene) 45,00 euro
- 5 dagen (4-12 jaar) 35,00 euro

De Barcelona Card is ondermeer te koop in de kantoren van de Toeristische Dienst van Barcelona en op de website van diezelfde dienst. Bij aankoop via de website krijg je trouwens 10% extra korting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten