maandag 11 april 2011

Barcelona verkennen met gocarts

Om de stad op een leuke en alternatieve manier te verkennen kun je in Barcelona een gocart of skelter huren. Dankzij het ingebouwd GPS-systeem van deze wagentjes krijg je commentaar te horen over de bezienswaardigheden die je tegenkomt op je route door de stad. Momenteel kun je deze skelters huren via het bedrijf GoCar.

GoCar
De gele gocarts rijden op drie wielen, zijn uitgerust met een benzinemotor van 49cc en beschikken over twee zitplaatsen. Ze zijn eenvoudig te bedienen en een plezier om mee te rijden. Je kunt een voorgestelde route kiezen om te volgen of zelf een route uitstippelen. Je bent sowieso vrij om te beslissen hoeveel tijd je op elke plek blijft. De kant-en-klare routes waaruit je kunt kiezen zijn de volgende:

- Uptown: tocht door de brede straten van Barcelona, buiten het oude centrum, waarbij je een groot aantal bouwwerken van Antoni Gaudí passeert (duurtijd 2-3 uur)
- Downtown: route door het oude centrum en op de heuvel Montjuïc waarbij je diverse parken en interessante musea kunt bezoeken (duurtijd 2-3 uur)
- Dagtocht: deze route combineert de vorige twee en leidt je bovendien langs de stranden
- Express: compacte tour die langs de voornaamste iconen van Barcelona passeert (duurtijd 1-1u30)

De commentaren in de gocarts zijn beschikbaar in het Catalaans, Spaans, Engels, Frans, Italiaans en Duits. Om de skelters te huren moet je wel rekening houden met enkele vereisten. Passagiers moeten minstens 7 jaar oud zijn en bestuurders moeten minstens 21 jaar zijn en beschikken over een in Spanje geldig rijbewijs. In de prijs van de huur is inbegrepen: een volle benzinetank, onbeperkt aantal kilometers, twee helmen en een aansprakelijkheidsverzekering. Bij de huur betaal je ook een waarborg van 300 euro (cash of per kredietkaart).

De tours starten aan het lokaal van GoCar, aan de Carrer Freixures 23 (tegenover de Mercat de Santa Caterina). Je kunt hier geraken met de metrolijn L1 (halte Urquinaona) of metrolijn L2 (halte Jaume I). Van maart tot oktober is GoCar elke dag geopend van 9 tot 21u en van november tot februari van 9 tot 19u. Meer informatie kun je nalezen op de website van GoCar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten