zaterdag 23 april 2011

Museum voor Natuurwetenschappen wordt Blauw Museum

Sinds 27 maart 2011 is het Museum van Natuurwetenschappen van Barcelona verhuisd van een gebouw in het Parc de la Ciutadella naar een modern complex van 9.000 m2 in Fòrum, vlakbij de zee. Het kreeg ook ineens een nieuwe naam: Museu Blau, wat Blauw Museum betekent. De collectie van het museum bevat zoölogisch, geologisch en botanisch materiaal dat in de loop van de 132-jarige geschiedenis van het Museum voor Natuurwetenschappen werd verzameld.

Museu Blau
In het nieuwe museum wordt een permanente tentoonstelling gepresenteerd, “Planeta vida”. Op een oppervlakte van 3.000 m2 maak je hier kennis met de geschiedenis van het leven en haar evolutie in relatie met onze planeet Aarde. Het toont hoe de Aarde er momenteel uitziet en maakt hierbij gebruik van duizenden fossielen, dieren, planten, stenen, mineralen, microben en algen.

Naast deze permanente expositie bevat het Museu Blau ook ruimtes voor tijdelijke tentoonstellingen en educatieve activiteiten. Je vindt er eveneens een mediatheek, aula’s, een conferentiezaal, workshops, een restaurant, een museumwinkel, enz.

De bedoeling van het nieuwe museum is niet enkel wetenschappelijke kennis te verspreiden maar ook “actief mee te werken aan het sensibiliseren van het grote publiek voor de milieuproblematiek en het respect voor de natuur”.

Gedetailleerde informatie over de openingsuren en toegangstarieven kun je lezen op de website van Museu Blau. In ieder geval wil ik al vermelden dat de toegang tot het museum gratis is elke zondag vanaf 15u en elke eerste zondag van de maand de hele dag. Er worden tevens voordelige tickets verkocht die toegang tot het Museu Blau combineren met toegang tot de Botanische Tuin van Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten