vrijdag 24 februari 2012

Barcelona verkennen met segways

Als je Barcelona op een originele manier wil leren kennen, dan is het zeker een leuk idee om eens een tour maken met een segway. Dit elektrisch aangedreven éénpersoonsvervoermiddel stelt je in staat om je op een snelle en ontspannen manier voort te bewegen. Als je recht op een segway gaat staan, dan blijft hij onbeweeglijk op dezelfde plek. Breng je je gewicht naar voren, naar achteren of opzij dan rijdt het toestel exact in de richting die je in gedachte had. Als je dan weer recht gaat staan, dan komt de segway opnieuw tot stilstand.

Segway Tours
Segway Tours biedt rondleidingen aan door Barcelona met ervaren gidsen en via veilige routes die officieel goedgekeurd zijn door het stadsbestuur. Alvorens je met een segway vertrekt op tour krijg je trouwens eerst uitgebreid de gelegenheid om te oefenen met het toestel.

De segway tocht voert je ondermeer langs het Romeinse Barcelona, de gotische wijk en buurten die naar aanleiding van de Olympische Spelen van 1992 opnieuw werden aangelegd. De rondleidingen worden momenteel aangeboden in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Catalaans en Spaans.

In de prijs van de tour is niet enkel de huur van de segway inbegrepen maar ook de gids, de voorafgaande training en een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid. Een rondleiding duurt 2 uur en je kunt dagelijks starten tussen 10 en 22u. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 10 personen.

Via de webshop van de Toeristische Dienst van Barcelona kun je op voorhand tickets reserveren. De deelnemers aan de tour dienen te verzamelen tegen het afgesproken tijdstip op de Plaça de Sant Jaume, vlakbij het informatiekantoor van de Toeristische Dienst. Om hier te geraken kun je metrolijn L4 nemen (halte Jaume I) of metrolijn L3 (halte Liceu).

Meer informatie over deze tours én over de mogelijkheden van een rondleiding op maat vind je op de website van Segway Tours.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten