maandag 7 mei 2012

Titanic tentoonstelling

In het Maritiem Museum van Barcelona vindt nog tot 30 september 2012 de tentoonstelling “Titanic: The Exhibition” plaats, naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het zinken van dit vaartuig. In de collectie zitten ondermeer de officiële passagierslijst, de lijst van de geborgen overledenen, brieven, boeken, foto’s en kledingstukken.

Titanic tentoonstelling
Bijna 200 originele objecten vormen de basis van de expositie, die een reis maakt in de tijd en toont hoe het leven er in die periode uitzag. De tentoongestelde objecten werden uit zee opgevist of afgestaan door familieleden van enkele van de 2.207 passagiers van de eerste, en tegelijk ook laatste, vaart van de Titanic. Daarnaast vertelt de tentoonstelling het verhaal van de constructie en het zinken van het beroemde vaartuig. Tegelijk kun je er de waarheidsgetrouwe reconstructies van enkele vertrekken en kajuiten bewonderen van deze legendarische boot.

De expositie is een realisatie van de Titanic Foundation die als belangrijkste doel heeft om het verhaal van het vaartuig te verspreiden en de herinnering eraan levendig te houden. “Titanic: The Exhibition” reist al jaren de wereld rond en is één van de drukst bezochte rondtrekkende tentoonstellingen. Ondermeer C. G. Wetterholm werkte eraan mee, een geschiedkundige Titanic-expert die deelnam aan de berging van resten van het vaartuig in de jaren 90, dat zich op 4 km diepte bevindt in de Noord-Atlantische Oceaan.

Het Maritiem Museum van Barcelona ligt aan de Avinguda Drassanes, nr 1, vlakbij de Oude Haven en het Standbeeld van Columbus. De expositie is alle dagen toegankelijk van 10 tot 21u30 maar om 20u sluit de ticketverkoop. Een kaartje kost 12 euro, en daarin is de audiogids inbegrepen (in 12 talen waaronder Spaans, Engels, Frans en Duits). Kinderen, studenten, 65-plussers en groepen genieten kortingen. Meer informatie kun je nalezen op de webpagina van het Maritiem Museum van Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten