maandag 13 augustus 2012

Hoogtepunten van Gaudí in 4D

Vlakbij Parc Güell kun je sinds kort G Experiència bezoeken, een centrum met een virtueel museum, een winkel en een zaal waar in 4D een spectaculair audiovisueel beeld wordt geschetst van de modernistische architect Antoni Gaudí.

Gaudí Experiència
In het 700 m2 grote complex staat de Gaudí-boetiek centraal waar je ondermeer een assortiment producten vindt geïnspireerd op het audiovisuele programma van het centrum. Rondom bevindt zich het museum met maquettes en interactieve aanraakschermen in 9 talen waaronder Engels, Frans en Duits.

Hoogtepunt van G Experiència is echter het audiovisuele spektakel in 4D met 7.1 Surround Sound, waarbij de stoelen zich mee bewegen met de gebeurtenissen op het scherm en er gebruikt wordt gemaakt van lucht- en watereffecten. Je kunt ervaren hoe Gaudí geïnspireerd werd door de natuur, bijvoorbeeld aan de hand van een bos dat verandert in pilaren, een dak dat een drakenhuid onthult, enzovoort...

G Experiència is gelegen aan de Carrer Larrard nr 41. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Vallcarca en Lesseps (lijn 3). Als je de Bus Turístic neemt, is de halte aan Parc Güell de beste afstapplaats.

Het complex is van 1 april tot 31 oktober alle dagen geopend van 10 tot 20 uur en van 1 november tot 31 maart van 10 tot 18 uur. De laatste audiovisuele show start een half uur voor het sluiten van het centrum. Een kaartje kost 9 euro maar voor kinderen jonger dan 14 en 65-plussers bedraagt de toegangsprijs 7,50 euro. Houd er rekening mee dat de show niet wordt aanbevolen aan kinderen jonger dan 6 jaar.

Kijk voor meer gedetailleerde informatie ook even op de website van Gaudí Experiència.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten