vrijdag 3 augustus 2012

Reuze uil op het dak

Op het kruispunt van de Avinguda Diagonal en de Passeig de Sant Joan staat op het dak van een hoekgebouw een groot bord in de vorm van een uil met lichtgevende ogen. Oorspronkelijk was dit een reclamepaneel van de firma Ròtuls Roura, een bedrijf gespecialiseerd in uithangborden. Het werd in het begin van de jaren 70 geplaatst.

Uil Diagonal
Toen in 2004 een stedelijke verordening de wildgroei van reclamepanelen wou tegengaan, mocht de uil toch blijven staan omdat die was uitgegroeid tot een soort icoon in Barcelona. Voorwaarde was wel dat het bord goed moest onderhouden worden en dat de verlichting van de ogen van de uil goed moest blijven functioneren.

Eind 2011 werd het bord volledig opgeknapt en de oorspronkelijke verlichting van de ogen werd vervangen door energiezuinige LED-lampen. Het bedrijf Verona Comunicació neemt het onderhoud van de uil tot 2022 voor haar rekening. Ze ging deze verbintenis aan in ruil voor de toelating om een reclamebord te plaatsen voor het telefoniebedrijf Movistar aan het kruispunt van de Gran Via met de Carrer de la Llacuna.

Ga, als je de gelegenheid hebt, zeker eens ’s avonds of ’s nachts langs deze sympathieke reuze uil. Je zult merken dat hij af en toe knipoogt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten