dinsdag 27 november 2012

Oudejaarsloop Cursa dels Nassos 2012

Traditioneel vindt er in Barcelona op 31 december een stadsloop plaats om “afscheid te nemen van het oude jaar”. De wedstrijd draagt de naam Cursa dels Nassos, wat letterlijk Loop van de Neuzen betekent. Die benaming is een verwijzing naar de Home dels Nassos (de Man met de Neuzen) die je op 31 december in Barcelona tegen het lijf kunt lopen. Deze Catalaanse mythische figuur, die ook in sommige andere Spaanse regio’s bestaat, heeft evenveel neuzen als het aantal dagen dat nog overblijft in het jaar…

Eindejaarsloop 2012

Een eindejaarsloop wordt in vele steden georganiseerd waaronder Berlijn en Londen. De eerste keer dat zo een wedstrijd werd gehouden was in Sao Paolo, in 1924. De bedoeling toen was de sport en de vieringen van de jaarwisseling met elkaar te verbinden. De Cursa dels Nassos tracht op haar beurt de sport te verenigen met de traditionele Catalaanse cultuur, vandaar de benaming.

Dit jaar is de Cursa dels Nassos toe aan haar 14de editie. De route is 10 km lang en begint en eindigt aan de Carrer de la Selva de Mar, niet ver van het strand van Nova Mar Bella. De wedstrijd staat open voor mannen en vrouwen van minimaal 14 jaar oud. Houd er wel rekening mee dat jongeren onder de 18 vergezeld moeten zijn door een 18-plusser.

Deelname aan de wedstrijd kost 16 euro en in deze prijs is een volgchip inbegrepen. Als je al over zo een chip beschikt, betaal je slechts 14 euro. Inschrijven is mogelijk via de website van de Cursa dels Nassos tot en met 26 december. Je kunt je ook persoonlijk aanmelden in het Stedelijk Atletiekstadion Joan Serrahima aan de Carrer del Polvorí nr 5 van 10 tot 21 december, van maandag tot en met vrijdag tussen 16 en 20u. De kans bestaat echter dat de inschrijvingen voortijdig worden stopgezet omdat het totale aantal deelnemers beperkt is tot 11.000.

Rugnummers en chips voor de ingeschreven deelnemers zijn beschikbaar in het Stedelijk Sportcentrum Mar Bella aan de Avinguda del Litoral del Mar nrs 86-96, op zaterdag 29 december tussen 15u30 en 20u, op zondag 30 december tussen 10 en 20u en op maandag 31 december tussen 10 en 15u. De wedstrijd zelf begint om 17u30.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten