vrijdag 23 november 2012

Shoppen voor de feestdagen

Wie in december Barcelona bezoekt heeft de perfecte gelegenheid om er cadeautjes te kopen voor de feestdagen. Je kunt langsgaan op de kerstmarkten die ondermeer vóór de Kathedraal en langs de Sagrada Família plaatsvinden of even binnenstappen in de drie leuke winkels die ik in een eerder artikel beschreef. Bovendien heb ik voor deze post opnieuw drie shops geselecteerd waar je leuke en originele geschenkideeën vindt.

Happy Pills Barcelona

Eén van mijn favorieten is Happy Pills. Deze “snoepapotheek” biedt een assortiment heerlijk snoepgoed aan in alle mogelijke kleuren en smaken, in bijzonder originele verpakkingen. Happy Pills heeft vier winkels in Barcelona: in de Carrer dels Arcs nr 6 (niet ver van de Kathedraal), in de Carrer de l’Argenteria nr 70 (vlakbij de kerk Santa Maria del Mar), op de Rambla de Catalunya nr 14 (dichtbij het kruispunt met de Gran Via) en in winkelcentrum L’Illa Diagonal.

Muji Barcelona

Nog een plek met originele cadeautjes is Muji, een Japanse winkelketen met twee vestigingen in Barcelona: op de Rambla de Catalunya nr 81 en in shoppingcentrum L’Illa Diagonal. De collectie van Muji bestaat uit designproducten voor keuken en kantoor, kleinmeubelen, electronica, reisartikelen en nog veel meer, allemaal in de typische Japanse minimalistische maar functionele stijl.

Bolsera Barcelona

Tot slot is er La Bolsera. In deze papier- en verpakkingswinkel vind je alles om een geschenk nog leuker en opvallender te maken. La Bolsera verkoopt een indrukwekkend assortiment cadeaupapier, geschenktassen, bedrukte dozen, linten en strikken. Je kunt er trouwens ook alle mogelijke verkleed- en feestartikelen verkrijgen. La Bolsera beschikt in Barcelona over twee vestigingen: in de Carrer d’ En Xuclà nr 15 (dichtbij La Rambla) en op de Avinguda del Paral•lel nr 115.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten