maandag 18 februari 2013

Hoe een hotel kiezen in Barcelona?

Voor jouw verblijf in Barcelona kun je kiezen uit méér dan 1.000 accomodaties. Maar hoe maak je een keuze uit die vele hotels, pensions, jeugdherbergen en appartementen? In deze post zet ik een aantal tips op een rij die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikt hotel of andere accomodatie voor jouw stedentrip naar Barcelona.

Hotel Barcelona

Vanzelfsprekend is het in de eerste plaats belangrijk de wijk te kiezen waar je zou willen verblijven. Als je graag in het toeristische centrum, op wandelafstand van de meeste bezienswaardigheden, in de buurt van ontelbare cafés en restaurants en vlakbij metro-, bus- en treinstations wil logeren, dan is een hotel of pension in de historische wijk Ciutat Vella heel geschikt.

Let wel op dat het hier dag en nacht erg druk is, voornamelijk in de zone rond de Rambla en Plaça de Catalunya. Helaas is dit het geliefde terrein van zakkenrollers, dus oppassen is er zeker aangewezen. In de zomer is het ook in de buurt van het strand, zoals in de wijk La Barceloneta, bijzonder levendig. Eventueel nachtlawaai moet je er dus bijnemen.

Misschien wil je graag dicht bij het bruisende nachtleven van Barcelona verblijven. In dat geval zijn onder andere de buurten rond de Olympische Haven of El Born iets voor jou.

Wil je op wandelafstand van de bezienswaardigheden van Montjuïc logeren, dan kun je een accodomatie kiezen in de buurt van Plaça d’Espanya. Hier heb je ook meteen toegang tot metro- en treinstations. Deze plek is gelegen aan de rand van de stad. Als je met de bus of taxi van de luchthaven van Barcelona komt, passeer je eerst in deze buurt. Met andere woorden, indien je liever niet in het historische centrum van de stad verblijft, is deze lokatie dus een goede optie.

Maar misschien verkies je in een rustiger wijk te logeren en toch in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden, met een ruime keuze aan cafés en restaurants. Overweeg dan een logement in de zone rond Passeig de Gràcia en de buurten boven de Gran Via, tussen Plaça d’Espanya en Plaça de les Glòries. Hier staan onder andere de beroemde huizen van Gaudí en de Sagrada Família.

Als je met de auto naar Barcelona komt, is het wellicht handig om een accomodatie te kiezen aan de rand van de stad. Aan de verschillende invalswegen heb je veel opties, zoals diverse goedkopere hotelketens. Ik zou wel adviseren om in de buurt van een metrostation te logeren aangezien je van daaruit dan comfortabel de stad kunt rondtrekken.

De keuze tussen een hotel of pension (in het Spaans en Catalaans ook “hostal” genoemd) heeft te maken met het service- of het luxeniveau dat je wenst tijdens jouw verblijf. Een pension beschikt over een basisuitrusting, maar hoeft daarom kwalitatief niet minderwaardig te zijn. Hotels op hun beurt zijn er in heel uiteenlopende prijsklassen, naargelang het aantal sterren.

Wil je erg prijsbewust logeren en maakt het niet uit of je je slaapkamer en/of badkamer moet delen met anderen, dan is een jeugdherberg een goede optie. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om een appartement(je) te huren. Houd er rekening mee dat je hier vaak een minimum aantal nachten moet reserveren.

Ter volledigheid: ook kamperen is mogelijk, aan de rand van de stad, zowel in nabijgelegen gemeenten in het binnenland als in de buurt van de zee.

Bij de meeste hotelformules wordt ook ontbijt geserveerd. Dat is natuurlijk comfortabel, maar laat je niet afschrikken als het ontbijt er niet mogelijk is. In heel Barcelona zijn er tal van cafés en eethuizen waar je heel voordelig een beperkt of uitgebreid ontbijt kunt nemen. Veel Barcelonezen zijn het trouwens gewoon om te ontbijten buiten de deur.

Eén van de vele zoekpagina’s waar je hotels, pensions, campings en andere accomodatie kunt verkennen is te vinden op de website van de Toeristische Dienst van Barcelona. Hier kun je de gewenste zone selecteren en jouw beschikbare budget. In ieder geval is bij jouw zoektocht ook een goed plannetje van de stad, met aanduidingen van de bezienswaardigheden en de haltes en lijnen van het openbaar vervoer onmisbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten