maandag 20 mei 2013

Aquarium van Barcelona

In het winkel- en vrije tijdscentrum Maremàgnum in de Oude Haven ligt het Aquarium van Barcelona. In de 35 verschillende bassins van dit complex leven maar liefst 11.000 dieren van 450 verschillende soorten. De onderzeese tunnel van 80 meter lang en het hoofdbassin, dat behoort tot de grootste van Europa, maken van het Aquarium een belevenis voor groot en klein.

Aquarium Barcelona

Het Aquarium van Barcelona bestaat uit drie verschillende delen. In het aquarium zelf zwemmen alle mogelijke zeedieren, variërend van haaien tot octopussen en zeepaardjes. Hier kun je door een tunnel lopen zodat je de vissen van opzij en onderaan kunt bewonderen. Het tweede deel heet “Planeta Aqua”. Hier vind je informatie over de wereld van het water. Bijzonder leuk is de pinguïn-afdeling en de bassins met piranha’s en andere gevaarlijke dieren. Tot slot is er nog “Explora!”. In deze interactieve zone hebben de kids het ongetwijfeld naar hun zin. Je kunt er ondermeer een foto maken bovenop een reuzeschildpad of in een onderwaterpak.

Het Aquarium van Barcelona opent dagelijks de deuren om 9u30. De sluitingstijden zijn: van maandag tot vrijdag om 21u en tijdens het weekend en op feestdagen om 21u30. Echter, in juni en september blijven de deuren elke dag open tot 21u30 en in juli en augustus zelfs tot 23u. Het complex ligt aan de Moll d’Espanya in de Oude Haven. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Drassanes (groene lijn L3) en Barceloneta (gele lijn L4). Kijk voor nog meer informatie even op de website van het Aquarium van Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten