vrijdag 10 mei 2013

Festival Ciutat Flamenco 2013

Van 23 tot en met 26 mei 2013 worden de liefhebbers van hedendaagse flamencomuziek en –dans verwend tijdens het jaarlijkse festival Ciutat Flamenco. De meeste activiteiten van het festival vinden plaats in het theater Mercat de les Flors, op de heuvel Montjuïc. Tot 2012 werden de voorstellingen in het kader van dit festival nog georganiseerd in het Centrum voor Hedendaagse Cultuur van Barcelona in het district Ciutat Vella, en stond het bekend als Flamenco Ciutat Vella.

Flamenco Festival 2013Camp Nou bezoeken

Organisatoren van het festival Ciutat Flamenco zijn het theater Mercat de les Flors en de Taller de Músics, een centrum voor opleiding en promotie van muzikanten en muziek. De editie van dit jaar staat in het teken van Carmen Amaya. Zij was een Barcelonese flamencodanseres en -zangeres en filmactrice (1913-1963) en wordt beschouwd als één van beste flamencodanseressen aller tijden. Een groot deel van de artiesten en voorstellingen zullen aandacht besteden aan de danseres en haar werk.

Ciutat Flamenco geeft meteen ook het startschot voor het Jaar van Carmen Amaya, een eerbetoon georganiseerd door de Catalaanse regering, nu het precies 100 jaar geleden is dat ze werd geboren en 50 jaar dat ze overleed.

Het festival Ciutat Flamenco wil een platform zijn voor Spaanse en internationale hedendaagse flamenco waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan nieuwe tendensen en vernieuwende, gedurfde projecten. Tijdens het festival vinden vanzelfsprekend concerten plaats maar ook workshops, videovoorstellingen, tentoonstellingen, wedstrijden en danssessies met DJ’s.

Zoals gezegd gaan de meeste activiteiten door in Mercat de les Flors, aan de Carrer de Lleida nr 59, niet ver van Plaça d’Espanya. Het dichtsbijzijnde metrostation is Poble Sec (lijn L3). Het gedetailleerde programma van het festival bekijken en tickets aankopen kan via de website van Ciutat Flamenco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten