vrijdag 24 mei 2013

Sónar Festival 2013

Tot de bekendste en meest internationale muziekfestivals van Barcelona behoort Sónar. De 20ste editie vindt plaats van 13 tot en met 15 juni 2013. Vorig jaar kwamen op dit festival een recordaantal van 98.000 muziekliefhebbers af. Zo een 60% van de toeschouwers was afkomstig uit het buitenland. Naast de “gewone toeschouwers” zijn er steevast ook honderden gespecialiseerde journalisten aanwezig en duizenden professionelen uit de multimediale sector (soft- en hardware ontwikkelaars, digitale ontwerpers, app ontwikkelaars en hackers) die het evenement aangrijpen om relaties aan te knopen en zaken te doen.

Sónar 2013

Het Sónar festival heet voluit Festival Internacional de Música Avançada i New Media Art de Barcelona. Sinds de start in 1994 speelt het evenement een pioniersrol bij het promoten van avant-gardistische en experimentele elektronische en dansmuziek. Echter, het festival brengt niet alleen muziek maar ook nieuwe multimedia waarbij men aandacht besteedt aan zowel gevestigde artiesten als opkomende talenten. Sinds 2002 organiseerde Sónar al meer dan 40 festivals op verschillende lokaties in de hele wereld. Naast Barcelona vinden er momenteel ook Sónar festivals plaats in Tokyo, Osaka en Reykjavik.

De activiteiten van Sónar worden overdag gehouden in de Fira de Montjuïc, vlakbij Plaça d’Espanya, en heet Sónar de Dia. Hier kun je gaan kijken naar concerten en showcases en is er een zone voor professionelen, specifiek bedoeld voor het opsporen van nieuw talent. Tijdens Sónar de Nit, in de Fira Gran Via de L’Hospitalet, net buiten de stad, staan er grote concerten op het programma van vermaarde, gevestigde artiesten. Op het programma van Sónar van dit jaar staan ondermeer Kraftwerk, Pet Shop Boys, Skrillex en Soulwax. Voor de volledige line-up en het bestellen van tickets kun je terecht op de website van Sónar 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten