maandag 17 juni 2013

Restaurant Casa Leopoldo

Eén van de meest legendarische restaurants van Barcelona is Casa Leopoldo, opgericht in 1929 door Leopoldo Gil. Het lokaal is gelegen in El Raval, wat oorspronkelijk de meest onconventionele en artistieke wijk van de stad was en waar nu een smeltkroes van 40 verschillende nationaliteiten bij elkaar leeft. Sinds enkele decennia is de leiding van het restaurant in handen van de kleindochter van de oprichter, Rosa Gil.

Casa Leopoldo

Ondanks de veranderingen door de jaren heen is de eetzaal authentiek en gezellig gebleven en is het een echte aanrader voor jouw bezoek aan Barcelona. Het lokaal werd al bezocht door tal van bekende figuren waaronder schrijvers, zangers, acteurs en politici. De ligging van het restaurant, vlakbij de wereldberoemde Rambla en de legendarische Avinguda del Paral•lel is daar niet vreemd aan.

In Casa Leopoldo vind je de traditionele Catalaanse keuken. De produkten worden dagvers aangekocht in de Mercat de la Boqueria op de Rambla. Het eethuis is enerzijds bekend voor haar gerechten met vis en schaaldieren, en anderzijds voor haar vlees- en stoofschotels. Vermaard zijn onder andere de roereieren met champignons en garnalen, de gebakken paddestoelen met worst, de stoofpot van ossenstaart, de gehaktballetjes met inktvis en garnalen, de varkenspoten met champignons en de stoofschotels met vis.

Casa Leopoldo is geopend van maandag tot vrijdag van 13u30 tot 15u30 en van 20u30 tot 23u, en op zaterdagen van 13u30 tot 16u en van 20u30 tot 23u. Op zondag is het restaurant open van 13u30 tot 16u. Het lokaal bevindt zich in de wijk El Raval, aan de Carrer de Sant Rafael nr 24. Het dichtstbijzijnde metrostation is Liceu (groene lijn L3). Kijk voor meer informatie over het menu en de geschiedenis van dit bijzondere eethuis even op de website van Casa Leopoldo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten