dinsdag 25 juni 2013

Tuinen van La Tamarita

Aan de Passeig de Sant Gervasi, in het district Sarrià-Sant Gervasi, liggen de Jardins de la Tamarita. Deze prachtige tuinen bevinden zich niet in het centrum van Barcelona maar als je een uitstapje maakt naar Tibidabo, dan is het een leuk idee om hier even halt te houden. Sinds 1994 is dit park publiek toegankelijk.

Tuinen La Tamarita

In de Jardins de La Tamarita vind je eeuwenoude bomen, wandelpaden, banken, fonteinen, beeldhouwwerken en een speelzone voor de kinderen met een onder andere ping-pongtafels. Fietsen en honden zijn er niet toegelaten. Deze tuinen waren één van de eerste realisaties van de bekende tuinarchitect Nicolau Maria Rubió i Tudurí. Ze geven een goed beeld van welke huizen en tuinen de gegoede burgerij rond de eeuwwisseling 19de-20ste eeuw liet aanleggen op het hoger gelegen deel van Barcelona.

De Jardins de La Tamarita behoorden oorspronkelijk toe aan een domein van 2 hectare van de familie Craywinckel. Aan het begin van de 20ste eeuw kocht de katoenfabrikant Alfredo Mata het terrein en liet er een landhuis op bouwen. In dit pand is momenteel een stichting gevestigd van de Universiteit Ramon Llul. Daarnaast liet Mata nog drie huizen bouwen op het domein voor zijn kinderen. Deze gebouwen bevinden zich momenteel buiten de grenzen van het park.

De tuinen van La Tamarita zijn gelegen aan de Passeig de Sant Gervasi nrs 47-49. Ze zijn gemakkelijk bereikbaar met Lijn 7 van de lokale trein. Je kunt deze trein nemen op Plaça de Catalunya en afstappen op het eindstation Avinguda Tibidabo. Het park is elke dag geopend van 10 uur tot zonsondergang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten