vrijdag 14 juni 2013

Voordelig met het openbaar vervoer

Barcelona beschikt over een uitgebreid openbaar vervoer netwerk. Als je hiervan tijdens jouw citytrip optimaal gebruik wil maken, dan zijn de meerdagenkaarten een handige en voordelige formule.

Voordelig openbaar vervoer

De OV-meerdagenkaarten kregen de naam Hola BCN! Ze bieden jou de mogelijkheid om gedurende 2, 3, 4 of 5 dagen onbeperkt te reizen met de metro, bus, tram en de lokale treinen. Vanzelfsprekend mag het ticket slechts door één persoon tegelijk gebruikt worden. Een kaartje voor 2 dagen kost momenteel 13,40 euro, voor 3 dagen 19,20 euro, voor 4 dagen 24,40 euro en voor 5 dagen 29 euro.

De Hola BCN! kaartjes zijn net zoals de andere OV-tickets verkrijgbaar aan de automaten in de trein- en metrostations, maar je kunt ze ook online bestellen. Momenteel krijg je via deze weg een korting van 10%. Na reservatie haal je de bestelde kaartjes af aan het loket van TMB (Transport Metropolitans de Barcelona) in het treinstation van Sants. Je kunt ze ook thuis laten bezorgen met aangetekende post, weliswaar tegen een vergoeding.

Hola BCN! is niet te verwarren met de Barcelona Card. Met dit voordeelticket kun je eveneens 2, 3, 4 of 5 dagen onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Echter, daarnaast heb je er ook gratis toegang mee in de voornaamste musea van de stad en kortingen bij een ruime waaier van evenementen, restaurants en winkels. De prijzen zijn dan ook hoger. Bjivoorbeeld, een volwassene betaalt 37 euro voor een Barcelona Card voor 2 dagen. Als je online bestelt, krijg je hierop eveneens 10% korting.

Opgelet: de dagen die geteld worden bij al deze voordeelformules zijn kalenderdagen, en geen eenheden van 24 uur. Zo kun je, bij wijze van voorbeeld, met een Hola BCN! ticket voor 3 dagen dat je op maandag voor het eerst gebruikt, nog tot woensdagnacht reizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten