vrijdag 21 juni 2013

Zomerfestival Grec 2013

Van 1 tot 31 juli 2013 organiseert men in Barcelona voor de 37ste keer het zomerfestival Grec. Dit jaar kun je gaan kijken naar 79 voorstellingen, waaronder theaterproducties, concerten, dans- en circusvoorstellingen. De meest gedurfde activiteit van Grec 2013 is ongetwijfeld een vijf uur durende theaterproductie van Toneelgroep Amsterdam en de Vlaamse regisseur Ivo Van Hove.

Grec 2013

Het openingsevenement van Grec 2013 vindt plaats op 30 juni, tegelijkertijd op twee plekken in de stad. Op de Avinguda Maria Cristina kun je gratis gaan kijken naar diverse concerten en een theatervoorstelling. Aan het Kasteel van Montjuïc wordt de Spaanse stomme film Blancaneu uit 2012 in de open lucht afgespeeld onder begeleiding van een live orkest. Een ticket hiervoor kost 10 euro.

Op 1 juli start het festival dan echt met de circusvoorstelling Opus van het Australische gezelschap Circa. Verschillende lokaties op de heuvel Montjuïc vormen het centrum van het festival, meer bepaald het Teatre Grec, danstheater Mercat de les Flors, het Teatre Lliure en het Institut del Teatre. Daarnaast zijn er nog activiteiten aan het Kasteel van Montjuïc, CaixaForum, het paviljoen Mies van der Rohe, het schuilkeldercomplex Refugi 307 en diverse theaterzalen in het centrum van de stad.

Het programma van Grec 2013 is opnieuw heel internationaal. Het meest opvallend is het theaterstuk “Romeinse Tragedies” van Toneelgroep Amsterdam onder regie van Ivo Van Hove. Tijdens deze vijf uur durende voorstelling worden drie werken van Shakespeare gecombineerd, met name Coriolanus, Julius Caesar en Antony and Cleopatra. Bij de concerten valt ondermeer het optreden van de flamenco-artiest Diego el Cigala op. Naast het reguliere Grec festival is er dit jaar ook weer MiniGrec met speciale voorstellingen en activiteiten voor de allerkleinsten.

Voor het grootste deel van de voorstellingen kosten de kaartjes minder dan 25 euro. Er zijn kortingen voor groepen, families, werklozen, jongeren onder 25 en 65-plussers. Meer informatie over de programmering en tickets vind je op de website van Grec 2013. Bekijk ook even de video die is gemaakt voor het Grec festival van dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten