maandag 3 juni 2013

Festival in de tuinen van het Koninklijk Paleis

Tijdens de lente- en zomermaanden vinden er verschillende grote en kleinschalige muziekfestivals plaats in Barcelona. Sinds dit jaar is er nog eentje bijgekomen: het Festival dels Jardins del Palau Reial de Pedralbes. Zoals de naam het al zegt, gaat het hier over een festival in de tuinen van het Koninklijk Paleis van Pedralbes. De prachtige omgeving enerzijds en de opmerkelijke, internationale affiche anderzijds maken dit evenement zeer de moeite waard.

Festival Pedralbes 2013

De eerste editie van het festival loopt van 20 juni tot 8 juli 2013 en presenteert een aantal grote internationale artiesten, in het bijzonder de tenor Josep Carreras, Julio Eglesias, Antony and the Johnsons, Nathalie Cole, Roger Hodgson en de bands Earth, Wind & Fire en Crosby, Stills & Nash.

Carreras zal voornamelijk Broadway-songs ten gehore brengen en Julia Iglesias zal zijn grootste successen zingen. Nathalie Cole brengt een ode aan haar vader Nat King Cole met een aantal van zijn successen in het Spaans. Antony Hegarty treedt op met zijn groep Antony and the Johnsons en Roger Hodgson presenteert de grote successen van zijn band Supertramp. Earth, Wind & Fire treedt op in de orginele bezetting. Voor de band Crosby, Stills & Nash is het deze zomer het enige optreden in Spanje.

Het Festival dels Jardins del Palau Reial de Pedralbes is een prima aanvulling voor de al bestaande Barcelonese festivals, niet alleen wat betreft de lokatie maar ook qua artiesten en muziekgenre. Het Koninklijk Paleis van Pedralbes is gelegen aan de Avinguda Diagonal nr 686 en is gemakkelijk te bereiken met metrolijn L4 (halte Palau Reial). Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar op de website van het Festival dels Jardins de Pedralbes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten