vrijdag 16 september 2011

BAM Festival 2011

Tijdens de stadsfeesten van La Mercè vindt in Barcelona opnieuw het BAM muziekfestival plaats, met name van 22 tot en met 24 september. BAM staat voor Barcelona Acció Musical en het is dit jaar toe aan de negentiende editie.

BAM 2011
Op diverse podia doorheen de stad kun je gratis gaan kijken naar lokale, Spaanse of internationale artiesten, variërend van folk tot tribal rock via elektro-pop en soul. De podia staan opgesteld op de Plaça del Rei, Plaça Reial, Portal de la Pau, Rambla del Raval, in het Parc del Fòrum en de Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.

In het genre folk treden onder andere Bedroom op, een minimalistisch pop-folk project, en Herman Dune, een duo dat de muziek maakte voor de bekendste reclamespot van de afgelopen zomer. Indie-folk wordt gebracht door de Canadese zangeres-componiste Little Scream die net een eerste verrassend en creatief album heeft uitgebracht. De Valenciaanse groep Senior i El Cor Brutal presenteert alternatieve country.

Indie-pop wordt ondermeer gebracht door Grupo de Expertos Solynieve. Daarnaast is er nog een concert van Parade, zanger-componist die een vorm van elektro-pop presenteert die hangt tussen Kraftwerk, de Beach Boys en Italiaanse melodieën. Er is ook een optreden van de soulzanger en rapper Aloe Blacc en van Zomby die dansbare elektronische muziek speelt.

Tot slot zijn er nog een aantal bijzonder opvallende artiesten waaronder Guillamino, licht funky getint, de Amerikanen Man Man met hun extravagante tribal pop-rock, de Britten Portico Quartet met een hedendaagse versie van jazz en Rita Indiana y Los Misterios met moderne Caribische muziek die ook wel elektro-merengue-beat wordt genoemd.

Gedetailleerde informatie over de aanvangsuren en plaatsen van alle concerten kun je nalezen op de website van BAM 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten