zaterdag 10 september 2011

Hedendaagse kunst in de Fundació Alorda Derksen

Sinds 2008 kun je in Barcelona de Fundació Alorda Derksen bezoeken, een privé stichting voor hedendaagse kunst. De expositieruimte van deze stichting, die ook AD wordt genoemd, bevat een selectie werken van internationale artiesten die de complexiteit van de actuele kunst willen tonen waarbij zowel de artiesten als de tentoonstellingen, de kunstcritici en de tendensen een rol spelen.

Fundació Alorda Derksen
De stichting AD is een initiatief van de familie Alorda-Derksen, met name van Manuel Alorda en Hanneke Derksen, die sinds 1966 diverse kunstwerken verzamelen. Momenteel zijn ook hun 4 kinderen actief in de stichting waarvan ze een internationaal referentiepunt voor hedendaagse kunst willen maken in Barcelona.

De stichting stelt werken tentoon van actuele kunstenaars, zoals van leden van de Young British Artists waarvan Damien Hirst de meest bekende is. Van hem kun je 5 werken zien waarin de artiest diverse thema’s behandelt zoals de dood, het leven en de wetenschap. Je kunt ook een neon-kunstwerk bekijken van Tracey Emin en schilderijen van Jason Martin.

Daarnaast vind je in AD kunstwerken van artiesten uit de school van Düsseldorf, zoals Imi Knoebel en de provocerende Anselm Kiefer. Tot slot worden er ook werken gepresenteerd van John Chamberlain, Franz West, Jaume Plensa, Tom Friedman, Anish Kapoor en Daniel Canogar.

De Fundació Alorda Derksen ligt aan de Carrer d’Aragó, nr 314. Er zijn geen vaste openingsuren maar zowel individuele als groepsbezoeken dienen op voorhand gereserveerd te worden. Het telefoonnummer van AD is +34 932 726 250 en het e-mail adres info@fundacionad.com. Een toegangsticket kost 5 euro.

Handig om te weten is dat groepsbezoeken mogelijk zijn met een gids van de stichting, in het Spaans, Catalaans, Engels en Frans. Het minimum aantal deelnemers hiervoor bedraagt 10 personen. Kijk voor meer info even op de website van de Fundació Alorda Derksen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten