maandag 7 november 2011

Goochelen en toveren in Barcelona

Een begrip in Barcelona is “El Rey de la Magia”, wat in het Nederlands “De Koning van de Magie” betekent. Het is de naam van één van de oudste winkels ter wereld waar producten voor illusionisme gefabriceerd en verkocht worden en waar goochelen wordt aangeleerd.

El Rey de la Magia
El Rey de la Magia werd opgericht in 1881 aan de Carrer de la Princesa nr 5 als een winkel waar je goocheltrucs kon kopen. Na een aantal verhuizingen werd het etablissement uiteindelijk ondergebracht in de Carrer de la Princesa nr 11 en daar bevindt het zich nog steeds.

Vanaf 2003 organiseerde El Rey de la Magia goochelvoorstellingen in een lokaal aan de Carrer de l’Oli. Sinds dit jaar zijn deze voorstellingen verhuisd naar het splinternieuwe Teatre-Museu El Rey de la Magia aan de Carrer de les Jonqueres nr 15 (niet ver van het Palau de la Música). Daar vind je naast een goocheltheater ook een expositieruimte met een uiteenlopende collectie boeken, affiches en allerhande goocheltrucs.

In het theater worden goochelshows georganiseerd op vrijdagavond om 21u, op zaterdag om 18 en 21u en op zondag om 12 en 18u30. De toegangsprijzen variëren van 12 tot 15 euro. Bij de tickets is ook de toegang tot het museum inbegrepen. Er zijn kortingen voor kinderen onder de 12 jaar en voor personen ouder dan 65.

Daarnaast zijn er ook voorstellingen “Màgia de Prop” (“Magie van Dichtbij”) in de bar van El Rey de la Magia. Hier kun je allerlei behendigheidstrucs bewonderen. Deze shows vinden plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag om 22u30. Een ticket hiervoor kost 10 euro (een drankje inbegrepen).

Kijk voor meer informatie over de goochelvoorstellingen en het museum even op de website van El Rey de la Magia (helaas enkel in het Spaans en het Catalaans). Hier vind je trouwens ook een online shop met allerlei goocheltrucs en aanverwante artikelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten