dinsdag 29 november 2011

Muziekfestival Mil•lenni 2011-2012

Voor de dertiende keer vindt in Barcelona het Mil•lenni Festival plaats, meer bepaald van 2 december tot en met 27 april. Gedurende meer dan vier maanden worden tijdens dit festival uiteenlopende artiesten en muziekgenres gepresenteerd. De concerten vinden plaats in Teatre Coliseum, Palau de la Música, Gran Teatre del Liceu, L’Auditori de Barcelona, L’Auditori de Sant Cugat en Sala Apolo. Sinds dit jaar draagt het festival mede de naam van de sponsor, de bank Banc Sabadell.

Mil·lenni 2011-2012
De openingsconcerten van Mil•lenni 2011-2012 worden gebracht op 2, 3 en 4 december door Dúo Dinámico, een Spaans duo dat vooral in de jaren 60 razend populair was in Spanje en Latijns-Amerika.

Op 14 december presenteert Anoushka Shankar haar nieuwe CD Traveller, een mengeling van traditionele Indiase muziek en flamenco. De dag erna stelt de Barcelonese artiest Moncho zijn spektakel Una Historia de Bolero voor, waarin het romantische muziekgenre “bolero” centraal staat. Op 21 december treedt Ainhoa Arteta op, een Baskiske sopraan. Tijdens de kerstperiode, van 27 tot 30 december, zijn er concerten van M-Clan, Rosana en de sinds vele decennia bekende zangeres María Dolores Pradera.

Op 10 januari is er een optreden van Jane Birkin, met muziek van Serge Gainsbourg. Daarna zijn er nog concerten van Dani Martín (de vocalist van de bekende Spaanse pop-rockband El Canto del Loco) op 12 en 13 januari, de Duitse zangeres Ute Lemper op 14 januari, de Spaanse gitarist-pianist-zanger Maika Makovski op 19 januari, de Belgisch-Italiaanse zanger Adamo op 26 januari en de Spaanse folk-rock zanger Nacho Vegas op 27 januari.

Spaanse pop is verder nog vertegenwoordigd op 1 februari, met de groep Vetusta Morla en op 16 maart, met de groep Russian Red. De psychedelische groep Sidonie, afkomstig uit Barcelona, treedt op op 28 februari. In diezelfde maand kun je ook gaan kijken naar Las Migas (10 februari), Bebe (17 februari) en Antònia Font (22 februari). Op 23 en 24 februari zijn er voorts concerten van respectievelijk Michael Nyman en Goran Bregovic, die allebei bekend zijn van hun filmmuziek.

Op 1 maart is er een concert van de Franse soulzanger Ben L’Oncle Soul. In diezelfde maand staan er ook optredens geprogrammeerd van de Cubaanse zanger Pablo Milanés (2 maart), de Braziliaanse zangeres Adriana Calcahotto (15 en 16 maart) en de Mexicaanse zangeres Lila Downs (23 maart). Tijdens april zijn er nog concerten van vier andere bijzondere vrouwelijke artiesten: Silvia Perez Cruz (2 april), Andrea Motis (11 april), Niña Pastori (20 april) en Loreena McKennitt (24 april).

Het slotconcert van het Mil•lenni Festival vindt plaats op 27 april. Tijdens dat concert zal de minimalist Philip Glass, op zijn 75ste verjaardag, een overzicht geven van zijn hele carrière.

Kijk voor precieze informatie over de diverse concerten en het bestellen van tickets even op de website van het Mil•lenni Festival.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten