zaterdag 26 november 2011

Rock-museum van Barcelona

In april 2011 gingen de deuren open van het Museu del Rock de Barcelona op de vierde etage van het winkel- en vrijetijdscentrum Las Arenas, aan de Plaça d’Espanya. Las Arenas is ondergebracht in een voormalige arena voor stierengevechten en je vindt er naast het Rock-museum ook nog tientallen winkels, restaurants, bioscoopzalen en andere ontspanningsgelegenheden.

Museu del Rock
Het eerste deel van het Museu del Rock bestaat uit een zone met tentoonstellingsruimten. Deze zone omvat zes zalen: de Oorsprong van de Rock, de Decenniagalerij (met als thema’s Muziek uit de jaren 60 en 70, Muziek uit de jaren 80 en 90 en Muziek uit de jaren 2000), de Beatles-galerij, de Rolling Stones-gallerij, de zaal met Spaanse nationale rock en een zaal met tijdelijke exposities. Doorheen de diverse zalen staan er infozuilen waar je kunt luisteren naar een enorm archief van nooit uitgebrachte rocknummers, zeldzame B-kanten, unieke optredens, enzovoort.

Het tweede deel van het museum omvat een multifunctionele ruimte met plaats voor een publiek van 200 personen waar concerten, workshops, theatervoorstellingen en dergelijke georganiseerd worden. Elke vrijdag en zaterdag kun je hier terecht tussen 19 en 20u voor een ludiek en educatief optreden van de Rock Story Band, waarmee je een reis maakt door de rockmuziek vanaf de jaren 50 tot nu. Men brengt er ondermeer nummers van de Beatles, the Police en David Bowie. Dit optreden is inbegrepen in het toegangsticket van het museum.

Je vindt in het Museu del Rock ook On Stage, een zaal met een volledig ingericht podium (compleet met licht- en geluidsinstallatie en een virtueel publiek) waar je je als bezoeker, alleen of met een groep tot 5 personen, tot een echte rockster kunt ontpoppen. Jouw optreden kan zelfs op DVD vastgelegd worden.

Tot slot heb je in het Museu del Rock ook nog een boetiek en het restaurant Happy Rock Bar & Grill.

De openingsuren van dit museum zijn: van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 22u. Er zijn verschillende toegangsprijzen van toepassing. Van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10 en 16u en op dinsdag en woensdag tussen 16 en 22u betaal je 5 euro (kinderen 3 euro). Op andere tijdstippen kost een ticket 9 euro (kinderen 5 euro).

Kijk voor meer informatie over de tijdelijke activiteiten en exposities ook even op de website van het Museu del Rock de Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten