donderdag 3 november 2011

Winkelen in Glòries

Het winkelcentrum Glòries is een complex van drie gebouwen met een grote variëteit aan winkels en ontspanningsgelegenheden. Het beschikt over een deel in de openlucht en een overdekt gedeelte.

De totale oppervlakte van dit koopcentrum bedraagt meer dan 250.000 m2 waarvan 56.300 m2 zijn ingevuld door winkels, cafés, restaurants en zones voor vrije tijdsactiviteiten. 38.000 m2 zijn bestemd voor kantoren en de rest is verdeeld over patio’s, pleinen, wandelgangen en een parking met 3.000 plaatsen. Glòries beschikt over een ondergrondse verdieping, een etage op straatniveau en een eerste verdieping.

Glòries
Winkelcentrum Glòries werd in gebruik genomen op 18 april 1995. Het werd in 2001 reeds gerenoveerd, een periode waarin vlakbij ook de werken van de verlenging van twee bekende lanen in Barcelona startten, namelijk van de Diagonal en de Rambla de Poble Nou. De zone is nog steeds in volle ontwikkeling. Je vindt er ondermeer recent opgerichte gebouwen zoals de Torre Agbar.

Het is vanzelfsprekend onmogelijk om alle 160 winkels op te sommen die in dit koopcentrum gelegen zijn, maar tussen de belangrijkste bevinden zich bijvoorbeeld H&M, Massimo Dutti, Mango, Pull and Bear, Bershka , C&A, Body Shop en Yves Rocher. Onder de cafés en restaurants vind je Foster’s Hollywood, Dunkin’ Coffee, Burger King en Farggi. Daarnaast heb je er nog een bioscoop met 7 zalen.

Glòries is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 22u. De meeste cafés en restaurants zijn alle dagen open van 10 tot 01u. Ter gelegenheid van de kerstdagen en de winter- en zomerkoopjes is dit shopping center ook enkele zondagen geopend van 10 tot 22u.

Koopcentrum Glòries is ondermeer gemakkelijk bereikbaar per metro, namelijk via lijn L1 (station Glòries), en per auto. Kom je met de auto, dan kun je twee uur gratis parkeren.

Meer informatie kun je nalezen op de website van Centre Comercial Glòries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten