dinsdag 13 december 2011

Shoppen in winkelcentrum L’Illa Diagonal

In Barcelona vind je vele winkelcentra, maar L’Illa Diagonal is absoluut één van de meest chique. Het complex lijkt wel een wolkenkrabber die op zijn zij ligt en daarom wordt het in de volksmond vaak “Supermanzana” genoemd, wat in het Nederlands als “Superblok” vertaald zou kunnen worden. Tussen haakjes, L’Illa is het Catalaanse woord voor “Het Eiland”. Het complex ligt aan de Avinguda Diagonal nr 557.

Illa Diagonal
Het gebouw is een project van de architecten Rafael Moneo en Manuel de Solà-Morales. Het ontwerp is geïnspireerd door het Rockefeller Center in New York en de gevel is maar liefst 334 meter lang. De constructie ervan startte in 1990 en op 1 december 1993 werd het winkelcentrum officieel ingehuldigd. In 2006 werd het winkelcentrum reeds uitgebreid met 4.000 m2.

L’Illa ligt op een terrein van 56.000 m2 groot en de winkels zijn verspreid over drie verdiepingen. Er staan ook zeven verticale modules in het complex waar kantoren in gevestigd zijn. Het overdekte winkelcentrum omvat in totaal 170 winkels en restaurants, twee viersterrenhotels, een sportclub, een publiek toegankelijk park, twee scholen en een parking voor 2.400 auto’s. Tussen de winkels vindt men er ondermeer shops van Diesel, Miss Sixty, Lacoste, Zara en de flagship store van het Barcelonese modehuis Custo. Daarnaast is in dit complex ook de populaire uitgaansclub Bikini gelegen.

De winkels in L’Illa zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 21u30. De hypermarkt en de voedingszaken openen een half uur eerder. Jaarlijks is het winkelcentrum ook acht zondagen geopend. Deze zondagen situeren zich voornamelijk in december en tijdens de koopjes in januari en juli.

De parking is alle dagen van het jaar 24 uur per dag open. Je kunt er echter ook gemakkelijk met het openbaar vervoer heen. Er is vlakbij een station van metrolijn 3 (halte Maria Christina - Les Corts), een stopplaats van de tram (halte L’Illa) en er passeren een tiental buslijnen. Meer info over dit winkelparadijs kun je nalezen op de website van L’Illa Diagonal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten