vrijdag 23 december 2011

Uitgaan in Barcelona

Het nachtleven in Barcelona is zeer levendig en biedt voor elk wat wils. Ondermeer in de buurt van de Olympische Haven vind je een overweldigend aanbod van bars en discotheken. In de wijken El Born en Gràcia bevinden zich zowel trendy als alternatieve uitgaansgelegenheden en de eerder chique nachtclubs liggen aan de Avinguda Diagonal, in de buurt van de Plaça Francesc Macià. In deze post wil ik graag vijf gelegenheden op een rijtje zetten die je als liefhebber van het nachtleven zeker moet gezien hebben in Barcelona.

Sala Apolo
Sala Apolo is één van de populairste clubs en concertzalen van de stad. Hier is bijna elke dag wel wat te beleven. Je hebt er ondermeer de Nasty Mondays met rock, pop, indie, garage, 80’s en electro rock en de Crappy Tuesdays met post punk, rock en electro. Op woensdag presenteert Sala Apolo underground artiesten onder de titel Caníbal Sound System en donderdag staat in het teken van pop uit de jaren 80 onder de naam Cupcake. Nitsa Club presenteert op verschillende dagen plaatselijke en internationale DJ’s. Regelmatig op donderdag kun je naar Taboo, een burleske show met zang, dans, humor en magie en één keer per maand is er zelfs een swing- en jazzconcert van het Barcelona Jazz Orchestra.

Sala Apolo heeft ook een tweede zaal, Apolo 2, met een eigen programma. Sala Apolo en Apolo 2 worden daarnaast allebei gebruikt voor concerten. Sala Apolo ligt aan de Nou de la Rambla nr 113, niet ver van metrohalte Paral•lel van metrolijn L3, vlakbij de Avinguda del Paral•lel.

In de tweede plaats is er Sala Razzmatazz, zowel een concertzaal als een discotheek met vijf zalen. Indie rock hoor je beneden in de Razz Club, op de bovenverdieping heb je techno in The Loft en Lo*Li*Ta, en voor pop, electro en disco kun je terecht in the Pop Room en the Rex Room. Sala Razzmatazz bevindt zich aan de Carrer de Pamplona nr 88, vlakbij de halte Marina van metrolijn L1 en de halte Bogatell van metrolijn L4.

Daarnaast is er nog Sala Bikini, een populaire nachtclub en concertzaal in het chique winkelcentrum L’Illa Diagonal, die reeds meer dan 50 jaar bestaat. De club is geopend van woensdag tot en met zaterdag en bevat vier zalen: een zaal met voornamelijk salsa en latin fusion muziek, een andere met house, hip hop, 80’s en 90’s, een chill out ruimte en de Bikini cocktailbar. Daarnaast vinden er regelmatig concerten plaats. Het dichtstbijzijnde metrostation is Maria Christina van metrolijn L3.

De Otto Zutz-club is nog een topper uit het Barcelonese nachtleven. Het is een drie verdiepingen tellend omgebouwd entrepot waar de resident- en gast-DJ’s vooral house, funk, hip hop en soul-retro draaien. Otto Zutz is open van dinsdag tot en met zaterdag. Deze club ligt aan de Carrer de Lincoln nr 15 en is bereikbaar met metrolijn L3 (halte Fontana).

Tot slot heb je het restaurant en lounge club CDLC, voluit de Carpe Diem Lounge Club. Deze chique zaak werd ooit geopend door de voetballer Patrick Kluivert en ligt vlak tegenover het strand van Barcelona. Hier kun je terecht voor de perfecte combinatie van eten, relaxen en dansen. Heel opvallend zijn de witte bedden in het lounge gedeelte en het spectaculaire terras waar je tijdens de zomermaanden kunt genieten van een koele fles champagne. De dinsdagen heten hier Sweet Tuesdays, de donderdagen staan in het teken van Pacha Ibiza, op vrijdag zijn er de Dom Pérignon parties en de zaterdagen kregen de titel Carpe Diem. CDLC ligt aan de Passeig Marítim nr 42 in de buurt van de Olympische Haven. De club is te bereiken met metrolijn L4 (halte Ciutadella/Vila Olímpica).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten