maandag 9 april 2012

San Miguel Primavera Sound Festival 2012

Sinds 2001 vindt elk jaar in Barcelona eind mei of begin juni het San Miguel Primavera Sound Festival plaats, kortweg Primavera Sound of Primavera genoemd. Het evenement werd tijdens de eerste jaren gehouden in Poble Espanyol maar sinds 2005 wordt het georganiseerd op de terreinen van het Parc del Fòrum, vlakbij de zee. Primavera Sound is één van de belangrijkste muziekfestivals van Spanje, met meer dan 120.000 toeschouwers tijdens de editie van 2011.

Primavera Sound 2012
De focus van het festival ligt op indie, met in het bijzonder rock, pop en electronische muziek. Naast gevestigde bands en internationaal bekende DJ’s, treedt er tijdens Primavera Sound ook veel nieuw talent op. In het verleden waren de volgende artiesten ondermeer te gast: Sonic Youth, Primal Scream, New Order, Iggy and the Stooges, Lou Reed, Motorhead, The Smashing Pumpkins, Neil Young en de Pet Shop Boys.

Naast het openluchtfestival organiseert Primavera Sound ook andere evenementen zoals San Miguel Primavera Club, een festival dat elke herfst gehouden wordt op verschillende plekken in Madrid en Barcelona, en PrimaveraPro, een internationale bijeenkomst voor de muziekindustrie, die gelijktijdig met het Primavera Sound Festival plaats vindt.

Daarnaast organiseert Primavera Sound eveneens tournees door Spanje van artiesten zoals Apparat en Deerhunter. Sinds dit jaar zal er in Porto ook een Portugese versie van het muziekfestival doorgaan, het Optimus Primavera Sound. Porto werd gekozen omwille van de gelijkenissen met Barcelona, ondermeer de ligging aan zee en het klimaat.

San Miguel Primavera Sound 2012 in Barcelona vindt plaats van 30 mei tot en met 3 juni. Onder de tientallen artiesten van deze editie vallen alvast op: Björk, the Cure, Franz Ferdinand, Rufus Wainwright en St. Etienne. Kijk voor een compleet up-to-date overzicht even op de website van Primavera Sound.

Een dagticket kost 75 euro en een abonnement voor het hele festival 190 euro. Bovenop deze prijzen komt nog een boekingskost. Je kunt tickets onder andere aankopen in de Discos Paradiso shop (Carrer de Ferlandina nr 39) en de Adidas shop (Carrer d’Avinyó nr 6) of online via Codetickets, Atrápalo.com en ServiCaixa. Volledige arrangementen, inclusief verblijf, zijn te reserveren via de website van San Miguel Primavera Sound 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten