maandag 16 april 2012

Hapje en drankje in Fàbrica Moritz

Sinds eind 2011 heeft Barcelona er een place-to-be bij. In de voormalige fabriek van het Moritz bier, gelegen in de wijk Eixample, is nu het trendy café-restaurant Fàbrica Moritz gevestigd. De renovatiewerken in het industriële pand duurden 7 jaar en kostten 30 miljoen euro. Het indrukwekkende project stond onder leiding van de architect Jean Nouvel, die ook bekend is van de Torre Agbar.

Fàbrica Moritz
De geschiedenis van Moritz gaat terug tot 1856 toen Louis Moritz uit de Elzas naar Barcelona kwam en er bier begon te brouwen. In de jaren 30 van de vorige eeuw bereikte het merk haar hoogtepunt qua verkoop en populariteit maar tegen de jaren 70 geraakte het in de vergetelheid.

Sinds het begin van deze eeuw is Moritz aan haar tweede jeugd bezig en daarin kadert nu ook het spectaculaire café-restaurant Fàbrica Moritz. Het brouwen van het Moritz bier verhuisde naar Zaragoza en de voormalige fabriek in Barcelona kreeg een nieuwe bestemming.

De voormalige Moritz brouwerij bevindt zich aan de Ronda de Sant Antoni aan de nummers 39 tot 43. In totaal telt het gebouw 4.500 m2, verdeeld over drie verdiepingen. Het opvallendste element van Jean Nouvel’s renovatieontwerp zijn ongetwijfeld de koperen brouwketels die een primordiale plaats hebben gekregen in het interieur.

Café-restaurant Fàbrica Moritz is alle dagen geopend van 6 uur ’s morgens tot 3 uur ’s nachts. In het café kun je een zeer uitgebreid assortiment Moritz bieren verkrijgen, waaronder ook een bier dat ter plaatse wordt gebrouwen. Daarnaast vind je er twee restaurants, waar je ondermeer tapas kunt bestellen. Bovendien kun je terecht in de wijnbar waar meer dan 400 verschillende wijnen worden aangeboden.

In hetzelfde gebouw vind je ook een shop met allerlei Moritz merchandising en een bakkerij waar speciaal en kwalitatief hoogstaand brood verkocht wordt. Tot slot worden er geleidelijkaan diverse polyvalente ruimtes in gebruik genomen voor het houden van evenementen en bijeenkomsten.

Wil je nog meer weten over de Fàbrica Moritz? Kijk dan even op de website van Moritz bier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten