dinsdag 9 oktober 2012

Klassieke muziek en bluesconcerten in het museum

Enkele maanden geleden had ik het over het Museu Europeu d’Art Modern. In dit museum kun je figuratieve kunst bekijken uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw. Het MEAM is gevestigd in Palau Gomis, een bijzonder 18de eeuws barok gebouw in de buurt El Born, in het historische centrum van de stad.

Concert MEAM

Een leuk idee is één van de concerten bijwonen die op vrijdag en zaterdag worden georganiseerd in dit prachtige museum. De concerten duren telkens tussen de 1,5 en 2 uur en worden voor een korte pauze onderbroken. In een toegangskaartje voor een concert is ook telkens de ingang tot het museum inbegrepen.

Elke vrijdag organiseert men om 18u een blues-, jazz - of boogie woogie-optreden. Een kaartje hiervoor kost 9 euro. Op zaterdag om 18u is het de beurt aan klassieke muziek. Voor deze concerten betaal je 14 euro maar daarbij is dan ook een hapje en drankje inbegrepen. Kijk voor een overzicht van de optredens op de webpagina van het MEAM.

Tot slot wil ik nog vermelden dat het Museu Europeu d’Art Modern voortaan geopend blijft van dinsdag tot en met zondag van 10u tot 20u. Het adres is Carrer de la Barra de Ferro nr 5. De dichtstbijzijnde metrohalte is Jaume I (lijn L4).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten