woensdag 17 oktober 2012

Vijf uitstekende tapas-restaurants

In Spanje serveert men tapas over het algemeen bij het aperitief of gewoon bij een (alcoholisch) drankje, maar het is in bepaalde regio’s ook niet ongewoon om, voornamelijk in het weekend, tapas te eten als middag- of avondmaaltijd. In Barcelona vind je een zeer uitgebreid aanbod aan bars en restaurants waar tapas geserveerd worden. In deze post zet ik er een vijftal op een rij die de moeite waard zijn vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Cal Pep

Eén van de bekendste tapas-restaurants van Barcelona is Cal Pep in de wijk La Ribera, in het historische centrum. De gerechten worden vers bereid en het aanbod tapas varieert dan ook naargelang de voorradige marktverse producten. Naast de tapas-bar bevindt zich het restaurant Cal Pep waar op voorhand reserveren absoluut aangewezen is. Cal Pep is gelegen aan de Plaça de les Olles nr 8 in de wijk Ciutat Vella. De dichtstbijzijnde metrohalte is Barceloneta (lijn L4). De openingsuren zijn: maandag van 19u30 tot 23u30, dinsdag tot vrijdag van 13u tot 15u45 en van 19u30 tot 23u30 en zaterdag van 13u tot 15u45. Zon- en feestdagen gesloten.

In de tweede plaats kan ik Euskal Etxea aanbevelen, in dezelfde buurt als Cal Pep. Dit is een Baskische tapas-bar waar je de typische pintxos vindt, een soort tapas bestaande uit kleine stukjes brood belegd met allerlei verschillende ingrediënten. Het is niet de goedkoopste eetgelegenheid maar wel één van de beste. Naast de tapas-bar is hier ook een restaurant gevestigd. Euskal Etxea is gelegen aan de Placeta de Montcada nrs 1-3. De dichtstbijzijnde metrohalte is Jaume I (lijn L4). Openingsuren: alle dagen van 10 tot 24u, in het weekend tot 1u ’s nachts.

Daarnaast heb je Cerveceria Catalana in het centraal gelegen district Eixample. Een uitgebreid aanbod lekkere tapas en een vriendelijke bediening zorgen ervoor dat het hier soms erg druk kan zijn. De gerechten staan in de toonbank zodat je gemakkelijk kunt aanwijzen wat je wilt. Handig als je geen Spaans of Catalaans begrijpt... Cerveceria Catalana is gelegen in de Carrer de Mallorca nr 236. De dichtstbijzijnde metrohalte is Diagonal (lijnen L3 en L5). De openingsuren zijn: maandag tot vrijdag van 8u ‘s morgens tot 1u30 ’s nachts en zaterdag en zondag vanaf 9u.

In dezelfde buurt als Cerveceria Catalana ligt Tapas 24, meer bepaald in een zijstraat van de Passeig de Gràcia. Eigenaar van dit tapas-restaurant is een chefkok die ooit stage liep bij El Bulli, het legendarische restaurant van de Ferran Adrià. Tapas 24 bevindt zich aan de Carrer de la Diputació nr 269, niet ver van de metrohalte Passeig de Gràcia (lijnen L2, L3 en L4). De openingsuren zijn: dagelijks van 9u tot 24u.

Tot slot kan ik nog van harte Sol Soler aanbevelen in het district Gràcia, buiten het toeristische centrum. De prijzen in deze hippe, populaire bar zijn zeer matig en de tapas heerlijk. Heel beroemd zijn hun kippevleugeltjes. Het adres van Sol Soler is Plaça del Sol nr 21 en de dichtstbijzijnde metrohalte is Fontana (lijn L3). Openingsuren: dagelijks van 12u tot 2u30 ’s nachts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten