vrijdag 5 oktober 2012

Tweedaagse wandeltocht in Barcelona

Elk jaar wordt in oktober een tweedaagse wandeltocht georganiseerd in en rond Barcelona, de Caminada Internacional de Barcelona. Dit jaar vindt het evenement plaats op 20 en 21 oktober. Je kunt op beide dagen telkens kiezen uit twee wandeltrajecten: één van 20 km en één van 30 km. Het is een mooie gelegenheid om op sportieve wijze de stad en haar omgeving te (her)ontdekken.

Caminada Barcelona

De trajecten lopen zowel langs stadswegen als plattelandswegen en op sommige stukken is het niveauverschil behoorlijk. Hoewel er geen competitie aan verbonden is, kunnen de wandelingen voor niet-getrainde deelnemers toch behoorlijk zwaar zijn. Startplaats is telkens het Complex Esportiu Municipal Trinitat Vella aan de Via de Bàrcino nrs 84-86, vlakbij het Parc de la Trinitat. Dit sportcentrum is goed bereikbaar met metrolijn L1 (halte Trinitat Vella).

Inschrijven voor de wandeltocht(en) kan via internet of persoonlijk. Via internet is dit mogelijk van 1 september tot 18 oktober 2012 op de website van de Caminada Internacional de Barcelona. In persoon kun je je aanmelden op 19 oktober 2012 van 17 tot 21 uur of vóór aanvang van de betreffende tocht in het Complex Esportiu Municipal Trinitat Vella. Inschrijvingen per internet kosten 8 euro en in persoon betaal je 10 euro. Als je aan de 30 km wandeling van zondag deelneemt, wordt een extra bijdrage van 6 euro gevraagd omdat hiervoor eerst een rit met de bus tot aan de start van het traject nodig is.

Na afloop van de wandelingen worden er medailles uitgereikt voor iedereen die beide tochten van 20 km liep, die de wandelingen van 20 én die van 30 km deed en diegene die beide tochten van 30 km liep. Het is wel noodzakelijk dat je hiervoor het routeformulier afgeeft waarop de bewijzen staan dat je in alle controleposten bent langs geweest. Dagelijks, bij aankomst, worden er eveneens diploma’s uitgereikt aan de wandelaars die de tocht van 20 km hebben afgerond of die van 30 km. Hiervoor is het ook nodig het desbetreffende routeformulier af te geven.

Ter volledigheid wil ik eveneens vermelden dat het tijdens beide dagen van de Caminada Internacional mogelijk is om een wandeltocht van 10 km te maken. Deze wandeling kadert in Barnatresc 2012, een tiental over het hele jaar gespreide wandeltochten in Barcelona. Hiervoor is geen voorafgaande inschrijving noodzakelijk. Je kunt gewoon de informatie en het aanmeldingsformulier afhalen vóór de start van de tochten (tussen 9 en 9u30) in het eerder vermelde sportcentrum.

Consulteer voor meer informatie over dit sportieve evenement de website van de Caminada Internacional de Barcelona. Deze site is beschikbaar in het Spaans, Catalaans en Engels.

1 opmerking: