vrijdag 8 maart 2013

Casa Macaya is nu EspaiCaixa

Eén van de prachtige modernistische gebouwen aan de boulevard Passeig de Sant Joan in Barcelona is Casa Macaya, ook soms Palau Macaya genoemd. In een eerdere post had ik het al over de geschiedenis van dit huis. Na een renovatie, die meer dan vijf jaar duurde, is het gebouw sinds eind 2012 opnieuw open voor het grote publiek onder de naam EspaiCaixa.

EspaiCaixa

De bank La Caixa, eigenaar van het complex, wil in EspaiCaixa aandacht schenken aan duurzaamheid in het milieu en in de economische en sociale sfeer. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals lezingen, conferenties en exposities.

EspaiCaixa is een aanvulling op de andere initiatieven van Obra Social La Caixa, de stichting voor cultureel en sociaal welzijn van de Catalaanse bank. In Barcelona zijn dat ondermeer het wetenschapsmuseum CosmoCaixa en het tentoonstellingscomplex CaixaForum.

De 2.000 m2 van EspaiCaixa zijn verdeeld over drie verdiepingen met polyvalente zalen, een conferentieruimte met een capaciteit van 140 personen en leeszalen met wifi. Het adres van EspaiCaixa is Passeig de Sant Joan nr 108.

Informatie over de activiteiten kun je consulteren op de website van Obra Social La Caixa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten