zaterdag 23 maart 2013

Geologisch Museum van het Seminarie

In het Museu Geològic del Seminari bestudeert men fossielen, in het bijzonder van ongewervelde dieren. Het museum werd in 1874 opgericht door Jaume Almera i Comas en maakt deel uit van het priesterseminarie van het Aartsbisdom van Barcelona. Sinds 1885 stelt het een geologische map samen van de provincie Barcelona.

Museu Geològic del Seminari

Het museum beschikt over een bibliotheek met 13.000 titels, een verzameling van 68.000 fossielen, een laboratorium en een historisch archief. In 1994 werd de vereniging “Amics del Museu Geològic del Seminari de Barcelona” opgericht, in het Nederlands de “Vrienden van het Geologisch Museum van het Seminarie van Barcelona”. Deze vereniging maakt promotie voor het museum.

Sinds 1988 verschijnt éénmaal per jaar het tijdschrift Batalleria waarin een beeld wordt geschetst van het wetenschappelijk onderzoek en de activiteiten van het museum op een rij worden gezet. Met hetzelfde doel wordt nog een ander tijdschrift gepubliceerd, het Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis.

Ben je geïnteresseerd in paleontologie? Dan is dit geologische museum zeker een bezoekje waard. Het gebouw bevindt zich aan de Carrer de la Diputació nr 231, tegenover de tuin van de Universiteit van Barcelona. Het dichtstbijzijnde metrostation is Universitat (lijnen L1 en L2).

De openingsuren zijn: van maandag tot donderdag van 16 tot 19 uur en op vrijdag van 10 tot 11 uur en van 19 tot 21 uur. Op zaterdagen, zondagen, tijdens Setmana Santa (de week voor Pasen) en in de maand augustus is het museum gesloten. De toegang is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten