woensdag 27 maart 2013

Ohla Hotel

In de Via Laietana te Barcelona, vlakbij het Palau de la Música, staat het exclusieve vijfsterren-hotel Ohla. Dit gebouw valt op door de avant-gardistische decoratie van de kunstenaar Frederic Amat: honderden keramieken ogen die op de gevels gepind zijn. Het hotel beschikt ondermeer over een zwembad op het dak, een restaurant met een Michelin-ster, een tapas- en een cocktailbar. Het gebouw werd opgetrokken in de jaren 1920 en enkele jaren geleden volledig gerenoveerd. Bij deze werken bleef de neoklassieke hoofdgevel intact.

Ohla Hotel

Het oorspronkelijke complex werd gebouwd op een plek waar in de Romeinse tijd een kanaal lag en waar later het paleis kwam te staan van de eerste Graaf van Barcelona, Guifré el Pilós. Eerst was in het gebouw het eerste grootwarenhuis van de stad, Can Vilardell, gevestigd. Het complex telde toen een gelijkvloers, zeven verdiepingen en een bijzondere achtste verdieping met een overdekte galerij op twee niveaus. In de jaren 1980 bood het complex onderdak aan een politiecommissariaat, waarbij de structuur van het gebouw ingrijpend werd veranderd.

Bij de renovatie van het begin van deze eeuw vormde de architect het complex om in een hotel met 72 kamers en een luxueuze suite in de koepel op de bovenste verdieping. Onder het gebouw werd een parking aangelegd en bovenop het dak een zwembad in de vorm van een glazen doos van waaruit je een prachtig zicht hebt over Barcelona. Aan de achterkant van het gebouw creëerde men een volledig nieuwe gevel die net als de neoklassieke hoofdgevel volledig gedecoreerd is met honderden keramieken ogen.

Ohla Hotel

Ohla is niet enkel een vijfsterren-hotel. Je vindt er ook het Michelin sterren-restaurant Saüc, het tapasrestaurant Gastrobar en de cocktailbar Ohla Boutique. Het adres van Ohla is Via Laietana nr 49 en het dichtstbijzijnde metrostation heet Urquinaona (lijnen L1 en L4). Meer informatie over logeren of dineren in dit exclusieve etablissement kun je nalezen op de website van Ohla Hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten