vrijdag 1 maart 2013

BARTS, het nieuwe Theater Artèria Paral•lel

In een eerder artikel kwam het Theater Artèria Paral•lel aan bod. Begin 2013 is het beheer van deze zaal overgenomen door het bedrijf The Project. Deze onderneming organiseert ondermeer het Gitaarfestival van Barcelona en De Cajón, een flamenco-festival. Tegelijk is de benaming van het theater veranderd in BARTS, wat staat voor Barcelona Arts On Stage.

BARTS

BARTS zal in de toekomst een heel gevarieerd programma aanbieden met onder andere concerten, theater- en circusvoorstellingen, dans en zelfs conferenties en lezingen. Daarnaast zullen de festivals van The Project hier hun thuisbasis krijgen.

In het complex zal ook het audiovisuele bedrijf El Terrat, van de bekende Catalaanse humorist Andreu Buenafuente, een onderkomen hebben: Casa Terrat. El Terrat produceert ondermeer televisieprogramma’s, reclamespots en theatervoorstellingen.

De grote zaal van BARTS beschikt over 900 zitplaatsen, maar door de indeling te veranderen in een deel zit- en een deel staanplaatsen is er ruimte voor 1.500 personen. De kleine zaal van het complex biedt plaats aan 130 personen.

Barcelona Arts On Stage bevindt zich aan de Avinguda del Paral•lel nr 62, niet ver van de metrohalte Paral•lel (lijnen L2 en L3). Meer informatie over de actuele programmering van het theater kun je nalezen op de website van BARTS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten