maandag 4 maart 2013

Tuinen van het Teatre Grec

Op de heuvel Montjuïc in Barcelona vind je veel groene zones. Eén daarvan is een park van 1,65 hectare aangelegd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1929, met de naam Jardins del Teatre Grec. Bij de creatie van deze tuinen werd ook een oude groeve omgevormd tot amfitheater, die Teatre Grec wordt genoemd. Hier vinden elke zomer muziek- en theatervoorstellingen plaats in het kader van het Grec Festival.

Tuinen Teatre Grec

De Jardins del Teatre Grec is een park met geometrische vormen, pergola’s en terrassen van waaruit men een prachtig zicht heeft over Barcelona. Aan de hoofdingang, in de Passeig de Santa Madrona, bevindt zich een een grote stenen trap. Op het terrein staat ook een paviljoen waar in de zomer een restaurant is gevestigd. Deze constructie huisvestte tijdens de Wereldtentoonstelling van 1929 het Muziekpaviljoen.

Het amfitheater is gebouwd door de architect Ramon Reventós volgens het traditionele Griekse model. Hij maakte hierbij gebruik van een groeve waar zand werd gewonnen tot op het moment dat men op een immens stuk ondoordringbare steen stootte. De tuinen zelf waren een realisatie van de Fransman Jean-Claude-Nicolas Forestier (net zoals vele andere parken op Montjuïc).

De oorspronkelijke benaming van het park was trouwens Roserar Amargós. Het was de tweede publieke rozentuin van Barcelona en kreeg de naam van de architect die als eerste de heuvel van Montjuïc begon in te richten.

De tuinen van het Teatre Grec zijn elke dag toegankelijk van 10 uur ’s ochtends tot zonsondergang. Er zijn ingangen aan de Passeig de Santa Madrona, de Avinguda de Miramar en de Passatge de Martras. Aangezien het park is gelegen op de heuvel Montjuïc is er geen metrostation vlakbij, maar de plek is wel goed bereikbaar per bus, ondermeer via lijnen 55 en 150.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten