donderdag 25 april 2013

5 gratis bezienswaardigheden

In een eerder artikel had ik het al over 5 musea in Barcelona die je gratis kunt bezoeken. In deze post komen 5 andere leuke en interessante bezienswaardigheden aan bod die je altijd kunt bewonderen zonder een toegangsprijs te moeten betalen.

Magische Fontein

Eén van mijn persoonlijke favorieten is de Magische Fontein van Montjuïc. Deze “Font Màgica de Montjuïc” bevindt zich aan de Avinguda Maria Cristina, vlakbij Plaça d'Espanya. Men legde de fontein aan voor de Wereldtentoonstelling van 1929 en speciaal voor de Olympische Spelen van 1992 werd alles grondig vernieuwd. Sinds de jaren tachtig worden er aan deze fontein klank- en lichtspelen gehouden waarbij muziek gepaard gaat met dansende en in diverse kleuren verlichte waterstralen. Van oktober tot april zijn er sessies op vrijdag en zaterdag, telkens om 19u, 19u30, 20u en 20u30. Van mei tot september kun je er terecht op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens om 21u, 21u30, 22u, 22u30 en 23u.

Een tweede gratis bezienswaardigheid is het terras van het Historische Museum van Catalonië in de Oude Haven, aan de Plaça de Pau Vila 3. Op de bovenste verdieping van het gebouw, dat gratis toegankelijk is zonder het museum zelf te bezoeken, is een restaurant en een zonneterras gelegen. Vanop dit terras heb je een fantastisch uitzicht over Barcelona, in het bijzonder over de haven. Een aanrader bij zonsondergang! Het restaurant en het bijhorende terras zijn alle dagen geopend van 10 tot 24u, en op vrijdag en zaterdag tot 1u.

Nog een gratis topper is het Parc de la Ciutadella, dat zich vlakbij de Arc de Triomf en de Olympische Haven bevindt. Dit prachtige park is geïnspireerd op de Jardin de Luxembourg in Parijs en werd aangelegd op de terreinen van de voormalige citadel van Barcelona. Momenteel is het Parc de la Ciutadella met zijn 17,42 hectare één van de grootste parken van de stad. Dit is dan nog zonder de terreinen van de Zoo van Barcelona gerekend, die zich ook in het park bevinden. Naast de indrukwekkende fontein “Cascada Monumental” vind je hier wandelwegen, beeldhouwwerken, een romantische tuin en zelfs een meertje met roeiboten. Het park is dagelijks gratis toegankelijk vanaf 10 uur tot zonsondergang.

De bekendste overdekte markt van Barcelona is zonder twijfel de Mercat de la Boqueria op de Rambla. Dankzij haar bevoorrechte ligging in het commerciële centrum van de stad krijgt zij jaarlijks tienduizenden toeristen over de vloer. Momenteel telt de Mercat de la Boqueria 6.000 vierkante meter, 11 gangen en 300 kramen. In deze overdekte markt vind je ondermeer verse vis en schaaldieren, vlees en charcuterie, kruiden, groenten, fruit, conserven en diepvriesproducten maar ook bars en eetkramen. Je kunt er van maandag tot en met zaterdag terecht van 6 tot 21 uur.Vanzelfsprekend is de toegang gratis.

Tot slot kun je ook de centrale ruimte van de kathedraal van Barcelona gratis bezichtigen. Let op: voor een bezoek aan het koor, het klooster, het dakterras en het museum wordt wél een toegangsprijs gevraagd. De aanleg van de kathedraal zoals we haar tegenwoordig kennen startte in 1298 maar de bouw verliep erg langzaam. De gevel bleef zelfs onafgewerkt tot het begin van de twintigste eeuw. De openingsuren van de kathedraal zijn: van maandag tot en met vrijdag tussen 8u en 12u45 en tussen 17u15 en 19u30, op zaterdagen en vooravonden van een feestdag tussen 8u en 12u45 en tussen 17u15 en 20u, en op zondagen en feestdagen tussen 8u en 13u45 en tussen 17u15 en 20u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten