maandag 22 april 2013

La Pedrera by night

Casa Milà, ook wel La Pedrera genoemd, is één van de bekendste bouwwerken van de architect Antoni Gaudí. Je kunt dit prachtige gebouw niet enkel overdag bezoeken maar ook ’s avonds. In het bijzonder de formule “La Pedrera Secreta” (het “Geheime La Pedrera”) biedt je de mogelijkheid om tijdens de avondlijke uren op een originele, exclusieve en rustige manier dit modernistische pareltje te bewonderen.

La Pedrera Secreta


Van maart tot oktober zijn er rondleidingen op donderdag, vrijdag en zaterdag om 21u15, 21u45 en 22u45. De loketten zijn die avonden geopend van 20 tot 23u. In diezelfde periode zijn er ook sessies op maandag, dinsdag, woensdag en zondag om 21u15 en 21u45. De loketten zijn dan open van 20 tot 22u. Van november tot februari zijn er rondleidingen van woensdag tot en met zaterdag om 19u, 20u en 21u.

Let op: tijdens het zomerfestival Nits d’Estiu, tussen 20 juni en 7 september, worden de sessies van sommige donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden verplaatst naar 20u15, 20u30 en 20u45.

De bezoeken vinden plaats onder begeleiding van een gids, in het Spaans, Catalaans, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Russisch of Japans. Rondleidingen in een andere taal kunnen aangevraagd worden. Hoewel reserveren niet verplicht is, is het sterk aan te raden aangezien de groepen zeer beperkt zijn. Reservaties zijn online mogelijk via de website van La Pedrera. Hier vind je ook meer informatie over de tarieven van de rondleidingen.

Een extra optie is het bezoek combineren met een avondmaaltijd in het modernistische café-restaurant van La Pedrera. Voor deze formule is het nodig te reserveren via het telefoonnummer 902 202 138 of het e-mailadres reserves@lapedrera.com.

Casa Milà oftwel La Pedrera ligt op de hoek van Passeig de Gràcia met Carrer de Provença. Het dichtstbijzijnde metrostation is Passeig de Gràcia (paarse lijn L2, groene lijn L3 en gele lijn L4).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten