woensdag 25 september 2013

Beurs van Hedendaagse Kunst

Van 3 tot 6 oktober 2013 wordt in Barcelona voor de zesde keer de Swab International Contemporary Art Fair georganiseerd. Dit evenement vindt plaats in het beurscomplex Fira Montjuïc, vlakbij Plaça d’Espanya. Swab werd in 2006 opgericht door drie kunstkenners met de steun van diverse Spaanse en internationale galerijen en heeft tot doel de hedendaagse kunst toegankelijker te maken voor het grote publiek.

Swab 2013

De Swab kunstbeurs brengt een breed gamma van galerijen bij elkaar die focussen op jonge, opkomende, hedendaagse kunstenaars en biedt op die manier een platform zodat deze nieuwe generatie artiesten zich kan voorstellen aan kunstverzamelaars en –handelaren, de pers en het grote publiek. Dankzij Swab kan iedereen het werk van deze onbekende kunstenaars ontdekken en aankopen tegen bescheiden prijzen.

De eerste editie van de Swab International Contemporary Art Fair vond plaats in 2007. Ze kon toen rekenen op de medewerking van 42 galerijen uit 13 verschillende landen en er kwamen 6.000 geïnteresseerden op af. Jaar na jaar groeide het aantal bezoekers van deze kunstbeurs. In 2011 werd ook MYFAF gelanceerd, My First ArtFair, waarbij jonge kunstgalerijen de kans krijgen om een eerste keer deel te nemen aan een kunstbeurs, daarbij volledig gesponsord door Swab.

Op donderdag 3 oktober is de Swab kunstbeurs enkel toegankelijk op uitnodiging. Het grote publiek kan erheen op 4 oktober van 16 tot 21u, op 5 oktober van 12 tot 21u en op 6 oktober van 12 tot 20u. Meer informatie over dit evenement en het reserveren van tickets kun je vinden op de website van Swab.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten