maandag 16 september 2013

Bijzondere huizen bezoeken

Barcelona staat vol met prachtige gebouwen. Echter, de meeste ervan zijn privé-bezit en kunnen zelden of nooit binnenin bezocht worden. Het bedrijf Cases Singulars biedt jou de mogelijkheid om toch een kijkje te nemen in dergelijke huizen en paleizen. Als je een liefhebber bent van het modernisme en de architect Antoni Gaudí, dan is dit zeker een aanrader.

Cases Singulars

De bezoeken die Cases Singulars organiseert vinden plaats onder leiding van een gids die vertrouwd is met het betreffende gebouw. Bij eenrondleiding door de Reial Acadèmia de Belles Arts bijvoorbeeld is het de conservator die uitleg geeft over de geschiedenis van het complex en de aanwezige kunstwerken bespreekt.

Naast begeleide bezoeken organiseert Cases Singulars ook workshops voor kinderen en speciale evenementen zoals de “Nits d’Estiu” waarbij je op een zomeravond kunt deelnemen aan een rondleiding en daarna genieten van een concert in één van Barcelona’s bijzondere gebouwen.

Tot de huizen en paleizen die je met Cases Singulars kunt bezoeken behoren onder andere de Acadèmia de Belles Arts, de Acadèmia de Medicina, Casa Amatller, Casa de la Seda, Casa Rocamora, Casa-Museu Maragall, Palau Moxó, Taller d’Oleguer Junyent en Torre Bellesguard. Het bedrijf organiseert ook uitstapjes naar huizen buiten Barcelona zoals in Argentona, Mataró en Vilanonva i la Geltrú.

Meer informatie nalezen en tickets reserveren kun je op de website van Cases Singulars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten