maandag 9 september 2013

Park Güell niet meer gratis

Eén van de absolute hoogtepunten van Barcelona is ongetwijfeld Park Güell, ontworpen door de modernistische architect Antoni Gaudí. Door de grote populariteit werd deze plek de laatste jaren overspoeld door steeds meer toeristen. Een bezoek aan het terrein werd daardoor voor de lokale bewoners én voor de toeristen zelf minder aangenaam. Bovendien leidde deze bezoekersstroom tot zeer hoge onderhoudskosten.

Park Güell

Na jaren discussiëren besliste het stadsbestuur van Barcelona uiteindelijk om vanaf 25 oktober 2013 een stuk van Park Güell, de “Zona Monumental”, af te sluiten en er entreegeld voor te vragen. Deze “Zona Monumental” bevat de delen van het park die het drukst bezocht worden, zoals het wereldberoemde terras met mozaïekbanken. Deze betalende zone maakt minder dan een 10de van de oppervlakte uit van het hele park.

Toegangskaartjes aankopen is mogelijk via de website van Park Güell, aan de loketten van het park en in de nabijliggende metrostations Lesseps en Vallcarca (lijn L3). Aangewezen is de tickets te reserveren via de website. Dit kan vanaf 3 maanden vóór het bezoek. Je moet hierbij de tijd aangeven waarop je het park wil betreden. Het is namelijk zo dat er maar 400 bezoekers per half uur toegang krijgen tot de “Zona Monumental”. Als je de tickets aan de loketten of in de metrostations wil aankopen ben je dus afhankelijk van het feit of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Het tarief voor volwassenen bedraagt momenteel 7 euro (8 euro ter plaatse) en voor kinderen tussen 7 en 12 jaar en 65-plussers 4,90 euro (5,60 euro ter plaatse). Kinderen tot 6 jaar en bewoners van de wijken die grenzen aan Park Güell mogen er gratis in. De openingsuren van Park Güell voor het seizoen 2013-2014 zijn als volgt: vanaf 25 oktober tot 23 maart van 8u30 tot 18u en van 24 maart tot 19 oktober van 8u tot 21u30.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten