vrijdag 4 februari 2011

Kunstencentrum Santa Mònica

Arts Santa Mònica is een bijzonder kunstencentrum aan de Rambla, gelegen vlakbij het standbeeld van Columbus. Vroeger was hier een klooster gevestigd. Je vindt er een uitgebreid aanbod van tentoonstellingen en culturele activiteiten met hedendaagse plastische kunsten, cinema, architectuur, theater, dans, muziek en literatuur.

Arts Santa Mònica
In het jaar 1984 werd het oude klooster Santa Mònica, dat dateert uit 1636, uitgeroepen tot Catalaans “historisch-artistiek monument van nationale waarde”. Het complex werd tussen 1985 en 1987 gerestaureerd door de architecten Helio Piñon en Albert Viaplana. Zij wilden met hun project zoveel mogelijk de opeenvolgende gedaantewijzigingen van het klooster doorheen de eeuwen vrijwaren en tegelijk hedendaagse materialen gebruiken.

Het gebouw werd in 1988 in gebruik genomen door de Generalitat de Catalunya als expositieruimte. Het meest opvallende element van het gebouw is de dag van vandaag nog steeds de toegang naar een groot balkon van waarop men een prachtig uitzicht heeft over de Rambla.

Het kunstencentrum is toegankelijk van dinsdag tot en met zondag van 11 tot 21u. De toegang is steeds gratis. Voor een overzicht van de lopende exposities kun je terecht op de website van Arts Santa Mònica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten