woensdag 16 februari 2011

Barcelona per helicopter

Een heel bijzondere manier om Barcelona te bewonderen is een vlucht maken over de stad per helicopter. Twee bedrijven die dergelijke vluchten organiseren zijn Helipistas en Cathelicopters. In deze post wil ik graag informatie meegeven over het aanbod van beide firma’s.

Helipistas
In de eerste plaats heb je dus Helipistas die vluchten boven Barcelona organiseert onder de naam Barcelona Helicòpters. De route per helicopter biedt een uitstekend zicht op de kustlijn en het netwerk van straten en pleinen van de stad. Via het noorden komt men Barcelona binnen en zo vliegt men ondermeer over het Parc del Collserola, Nus de la Trinitat, Fòrum, Port Olímpic, de stranden, Port Vell en Montjuïc.

Er worden toestellen gebruikt van het type Robinson die zowel vooraan als langszij een uitstekend zicht bieden. De zitplaatsen bevinden zich vlak naast het raam. Het vertrekpunt van deze helicoptertochten bevindt zich niet in Barcelona zelf. Je kunt vertrekken in de heliport van Ullastrell of die van Sabadell die zich op enkele tientallen kilometers van Barcelona situeren.

De prijzen per persoon en de duurtijden van deze vluchten zijn:
- 1 persoon: 335 euro voor 40 minuten
- 2 personen: 240 euro voor 30 minuten
- 3 personen: 160 euro voor 30 minuten

Helipistas biedt ook andere vluchten aan, ondermeer naar Montserrat. Meer informatie nalezen en tickets reserveren is mogelijk via de website van Barcelona Helicòpters.

Cat Helicòpters
Een ander bedrijf dat helicoptervluchten aanbiedt is Cat Helicòpters. Er zijn twee routes mogelijk: BcnCostaTour en BcnSkyTour. De eerste brengt je ondermeer langs het WTC, Port Olímpic, Vila Olímpica, La Barceloneta, Fòrum en de rivier de Besòs. De tweede is langer en voert onder andere via het WTC, Port Olímpic, Vila Olímpica, La Barceloneta, Fòrum, Torre Agbar, de Sagrada Família, de wijk Eixample, Camp Nou en Montjuïc.

In de comfortabele toestellen is er plaats voor maximum 5 personen per vlucht. Vertrekpunt voor beide routes is de heliport aan de Passeig de l’Escullera vlakbij de brug Porta d’Europa in Port Vell.

De prijzen per persoon en duurtijden van de vluchten zijn:
- BcnCostaTour: 45 euro voor 5 minuten
- BcnSkyTour: 80 euro voor 10 minuten

Ook Cat Helicòpters biedt nog andere vluchten aan, ondermeer naar het Formule 1-circuit van Montmeló. Voor meer info en tickets kun je terecht op de website van Cat Helicòpters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten