zondag 13 februari 2011

Marathon van Barcelona 2011

Dit jaar vindt de Marathon van Barcelona plaats op zondag 6 maart. De editie van 2010 was totnogtoe de succesvolste uit de geschiedenis met maar liefst 12.211 deelnemers maar de verwachtingen zijn dat dit jaar dat record opnieuw verbroken zal worden.

Barcelona Marathon
De Marathon start om 8u30 aan de Avinguda Maria Cristina, vlakbij het Nationaal Museum van Catalaanse Kunst, en de finish is gelegen op diezelfde plaats. De deelnemers worden onderverdeeld in diverse categorieën: Sub 23 (18-22 jaar), Senioren (23-34 jaar), Veteranen A (35-44 jaar), Veteranen B (45-54 jaar), Veteranen C (55-64 jaar) en Veteranen D (65+). Inschrijven kan nog tot 20 februari en de deelnameprijs tijdens deze laatste weken van de inschrijvingsperiode bedraagt 70 euro. Je kunt je inschrijven via de website van de Marathon van Barcelona, een site in diverse talen, ondermeer in het Nederlands.

Tijdens de dag van de Marathon vinden op een groot aantal locaties langs het traject diverse randactiviteiten plaats. Je kunt ondermeer gaan kijken naar optredens van verschillende percussiegroepen en rockbands, dansoptredens en traditionele folklore of een bezoek brengen aan een aantal gastronomische proeverijen. Het parcours loopt ondermeer langs de Carrer de Sants, Avinguda Diagonal, Camp Nou, Gran Via de les Corts Catalanes, Passeig de Gràcia, Avinguda Meridiana, Rambla Prim, Fòrum, Avinguda Litoral, Arc de Triomf, la Rambla en de Avinguda Paral•lel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten