maandag 11 juli 2011

Kleinste theater ter wereld

Een origineel idee voor een zaterdagavond in Barcelona is een pianoconcert bijwonen in het Kleinste Theater ter Wereld. De concerten worden gegeven in een bijzonder intieme en stijlvolle sfeer, in een privé-huis waarvan een kamer is omgebouwd tot theaterzaaltje.

Teatre més Petit del Món
Het huis van pianist-componist Luis de Arquer is ingericht in Noucentistische stijl, een Catalaanse architectonische stijl van rond 1900. Daar heeft hij een theaterzaaltje geïnstalleerd waarin hij, in principe elke zaterdagavond, een intiem en exclusief concert organiseert. Dit zaaltje kreeg de naam “El Teatre més Petit del Món” wat in het Nederlands “Het Kleinste Theater ter Wereld” betekent.

Het concert heet “Només Piano”, “Alleen Piano”, en daarin speelt Luis de Arquer werken van Chopin, Beethoven, Mozart en eigen composities en improvisaties. Na het concert wordt een glas cava aangeboden bij kaarslicht in de romantische tuin die in een negentiende-eeuwse stijl is ingericht.

Dat een concert bijwonen in het Kleinste Theater ter Wereld absoluut een aanrader is, wordt bevestigd in een toeristische gids van The New York Times waarin stond te lezen: “Dit kan uw meest betoverende muzikale avond in Barcelona zijn”.

Het theater bevindt zich in de wijk Gràcia, in de Carrer de l’Encarnació 25. Tickets kunnen online gereserveerd worden op de website Atrápalo.com en kunnen op de avond van het concert tussen 20u30 en 21u afgehaald worden. De voorstelling begint telkens om 21u en duurt ongeveer 2 uur (drankje in de tuin inbegrepen). Meer informatie over de exacte data van de concerten vind je op de website van El Teatre més Petit del Món.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten