zondag 17 juli 2011

Architectuur rondleiding door het nieuwe Barcelona

De Avinguda Diagonal is één van de voornaamste verkeersaders van Barcelona. Zoals de naam al zegt, kruist deze brede laan op diagonale wijze de stad. Het laatste decennium werd deze Diagonal doorgetrokken tot aan de zee. Hieraan grenzend werd er bovendien een nieuwe wijk gebouwd met voornamelijk technologische bedrijven en instellingen, het district 22@. Naar aanleiding van het evenement Fòrum Universal de les Cultures 2004 werd er aan de zeezijde ook een volledig nieuw ontspanningscomplex gebouwd, het Parc del Fòrum.

Architour
Al deze recente bouwwerken hebben een nieuw Barcelona tot stand gebracht met een grote architectonische waarde. Met Architour kun je de architectuur bewonderen van dit nieuwe stuk Barcelona onder begeleiding van een gids. Deze rondleidingen duren ongeveer 3 uur en worden gehouden in het Catalaans, Spaans en Engels.

Gedurende deze tour bezoek je de volgende plekken:
- De wijk Poblenou die in de vorige eeuw de textielindustrie van Barcelona huisvestte en dat in de volksmond het Catalaanse Manchester werd genoemd. Dit district is geëvolueerd naar een nieuwe moderne wijk met de naam 22@.
- De nieuwe avant-garde architectuur die verbonden is met de nieuwe technologieën zoals de Torre Agbar en andere meer bescheiden plekken zoals de Fundació Vila Casas dat in een oud textielcomplex is gelegen.
- Rit met de tram over de Avinguda Diagonal waar aan het einde, aan de zee, het Parc del Fòrum ligt.

De tour verloopt als volgt: Torre Agbar, het gebouw Media-tic, het hotel Me en een aantal andere moderne gebouwen, Ca Framis (Museu Vila Casas), Ca l’Aranyó (Campus van de Universiteit Pompeu Fabra), enkele oude gerenoveerde fabrieken, het moderne Parc Central del Poblenou en het Parc de Diagonal Mar. Een tramrit is inbegrepen in de rondleiding.

Architour organiseert elke donderdag om 10u een Engelstalige rondleiding en elke zaterdag om 10u een Spaanse en Catalaanse. In de prijs van een ticket is een dossier inbegrepen waarin je een beschrijving en foto’s vindt van de bezochte plekken en een cocktail die aan het einde van de tour wordt aangeboden op het dakterras van een hotel in de zone rond Fòrum.

Een ticket kost 42 euro en kan gereserveerd worden via de website van de Toeristische Dienst van Barcelona. De rondleidingen starten telkens aan de Torre Agbar en de tickets kunnen daar vanaf 10 minuten voor aanvang van de tour afgehaald worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten