zondag 31 juli 2011

Busker’s Festival Barcelona 2011

Van 4 tot en met 7 augustus wordt de zevende editie van het Busker’s Festival georganiseerd in de wijk La Barceloneta. Het is een internationaal straatmuziekfestival dat culturele diversiteit wil uitstralen en het publiek actief betrekken bij de voorstellingen. Dagelijks vanaf 19u vinden er optredens plaats van diverse Spaanse en internationale artiesten, op 12 plekken verspreid over de Passeig de Joan de Borbó, Plaça del Mar, Plaça de la Barceloneta, Passeig Marítim en Passeig Mare Nostrum.

Busker's Festival 2011
De toegang tot de optredens van het Busker’s Festival is niet gratis maar het publiek beslist zelf hoeveel het betaalt aan de artiesten. Tijdens de optredens wordt namelijk het geld vrijblijvend opgehaald. Het festival heeft een solidair karakter want het wordt georganiseerd door La Casa Amarilla, een vereniging die sociale en culturele projecten ontwikkelt in Catalonië en Latijns-Amerika.

Het internationale karakter van het Busker’s Festival blijkt uit de aanwezigheid van zeer diverse muziekgroepen uit de hele wereld zoals Baciamolemani en Funkallisto uit Italië, Cobario uit Oostenrijk, Wild Marmalade uit Australië, Cirkusz-KA uit Hongarije en Pullup Orchestra uit Zwitserland. Uit Spanje nemen ondermeer Skarallaos, Dinatatak, Riu, El Tumbao de Juana, Brincadeira en Buritaca deel.

Men verwacht dat dit jaar meer dan 40.000 toeschouwers de verschillende voorstellingen zullen bijwonen. Wil je meer gedetailleerde informatie over de programmering van het festival, kijk dan even op de website van Busker’s Festival Barcelona 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten