donderdag 7 juli 2011

Chiringuitos en strandbars in Barcelona

Op de kilometerslange stranden van Barcelona kun je in de zomermaanden voor een hapje of een drankje, of zelfs voor een avondje uit, terecht in één van de vele chiringuitos. Deze strandtenten zijn niet altijd goedkoop maar wel handig omdat ze eten en drinken aanbieden vlakbij of zelfs op het strand. In dit artikel wil ik graag een aantal chiringuitos voorstellen die leuk, lekker of bijzonder gezellig zijn.

Chiringuito Barcelona
Op het strand van Barceloneta heb je in de eerste plaats de Chiringuito del Sol & Chiringuito del Mar. Hier kun je terecht voor diverse eenvoudige maar lekkere snacks en verschillende cocktails. Je vindt hier een groot terras waar vaak een DJ vanaf de vooravond begint te draaien. Op hetzelfde strand staat ook de Chiringuito Princesa 23, dat toebehoort aan de bekende bar Princesa 23 in de buurt El Born. Hier biedt men tex-mex schotels aan en diverse cocktails.

Op het strand van Nova Icària vind je de strandbars Inercia en Dockers, beide van dezelfde eigenaar. Op het menu staan ondermeer tapas, pizza’s, broodjes en slaatjes. Naast cocktails kun je er ook karaffen traditionele sangria en sangria van cava verkrijgen. Af en toe zorgt ook hier een DJ voor een geanimeerde sfeer.

De chiringuito Vai Moana bevindt zich op het strand van Bogatell en biedt gerechten aan met een exotische toets zoals grillspiezen met basmatirijst en curry. Deze strandtent beschikt ook over een uitgebreide cocktailkaart. Op ditzelfde strand ligt ook Escribà, meer een restaurant dan een chiringuito. Hier kun je terecht voor tapas, gegrilde zeevruchten, paella en nog veel meer.

Bovendien zijn er nog de twee chiringuito’s van Mochinma, op de stranden Mar Bella en Nova Mar Bella. Op de kaart staan typisch Mexicaanse gerechten zoals nachos en burritos maar ook broodjes en slaatjes.

Tot slot is er Macarena Beach, een strandtent vlakbij het Parc del Fòrum. Je kunt er niet enkel lekker eten, het is ook een uitstekende locatie om te zwemmen en te dansen. Vaak draaien hier ’s avonds bekende DJ’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten